Občanské sdružení Jihočeský fotbal ve spolupráci s Akademií Karla Poborského a klubem SK Dynamo České Budějovice, připravilo na přelomu června a července tohoto roku již druhý ročník fotbalového kempu v Hluboké nad Vltavou, jehož patronem je bývalý kapitán reprezentant s nevyšším počtem reprezentačních startů - Karel Poborský.

V samotném názvu kempu se skrývá jeho přezdívka Steve, která vznikla již v mládežnických kategoriích a začátcích jeho hvězdné kariéry v klubu SK Dynamo České Budějovice.

Letošní, opět velmi úspěšný kemp, byl rozdělen dle věkových kategorií. Pro hráče přípravek nejen z celých jižních Čech ročníku narození 2000 až 2002 byl určen termín od 25. do 29. června. Od 30.června do 4.července poté absolvoval svůj kemp ročník narození 1999 až 1995.

Pro všechny hráče byl připraven pestrý program plný zábavných fotbalových tréninků pod vedením profesionálních trenérů mládeže klubu SK Dynamo České Budějovice, zaměřených na rozvoj fotbalové techniky, ale také mnoho sportovních aktivit v lanovém centru, golfovém či baseballovém klubu. Během celého kempu si také měli hráči možnost popovídat si s ligovými hráči při večerních besedách.

V obou termínech si s hráči povídal a následně celé dopoledne zatrénoval sám patron tohoto kempu Karel Poborský. Dále hráče navštívily fotbalové osobnosti jako například současný trenér A-mužstva mužů SK Dynamo České Budějovice Jaroslav Šilhavý (také řadu let asistent trenéra české reprezentace Karla Brüknera a držitel rekordu v počtu ligových startů v české nejvyšší fotbalové soutěži), na zajímavou besedu přišli také například odchovanci našeho klubu SK Dynamo Martin Vozábal, Martin Leština a další.

Každý hráč, který se kempu zúčastnil, obdržel pamětní dres Stevcecampu se svým číslem a jménem na zádech. Ti mladší si navíc ještě odnesli pamětní medaili. Všichni hráči byli výborní. Během kempu nevznikl sebemenší problém a jsem přesvědčen, že se všem velmi líbilo. Také bychom chtěli poděkovat rodičům, kteří zpětně zaslali děkovné emaily a již nyní se společně těšíme na další ročník Stevecampu 2011.