Jednou z posledních herních prověrek před startem nového ročníku Gambrinus ligy bude pro fotbalisty Dynama České Budějovice utkání s rakouským týmem SV Ried. Utkání, které se odehraje v sobotu v rakouském Bad Kreuzenu, začne přesně v 18 hodin.

„Opět nás čeká prověrka se silným soupeřem,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý, jehož svěřence čeká zápas proti loni osmému týmu rakouské bundesligy. Sestava v zápase proti Riedu by se měla již přibližovat té, ve které Jihočeši nastoupí příští neděli v lize proti Liberci. "Ostatní hráči pojedou s béčkem na turnaj do Kamenice, aby byli také v herním zatížení," dodává budějovický kouč.

Proti Riedu již také nenastoupí dva mladíci Vít Pešula a Pavel Novák, kteří odcházejí na hostování do Sezimova Ústí. Hrát nebude pochopitelně ani Petr Šíma, kterého zkouší slovenská Senica.

O tom, že fotbalisty Dynama nečeká v sobotu v podvečer lehké utkání svědčí také fakt, že tým trenéra Paula Gludovatze dokázal v posledním přípravném zápase porazit rumunský Rapid Bukurešť vysoko 3:0, když se postupně trefili Jan Marc Riegkler, Stefan Lexa a Florian Mader. V předchozích zápasech pak hráči Riedu remízovali s maďarským vícemistrem FC Fehervár 0:0, porazili brazilský Sambola Futebol 1:0, vyhráli také na ázerbajdžánským Xaraz-Lankaranem 3:0 a jedinou porážku přípravy jim přineslo utkání s kyperským Anorthosis Famagusta (0:2).

Zápas Dynama s rakouským Riedem začíná na hřišti ve vesničce Bad Kreuzen v sobotu v 18:00. Aktuální informace po skončení zápasu naleznete samozřejmě zde na webových stránkách!