Do začátku nového ročníku Gambrinus ligy schází posledních čtrnáct dní a po pěti odehraných přípravných zápasech se začíná vše směrovat k prvnímu ligovému zápasu, který Jihočeši odehrají na domácím hřišti se Slovanem Liberec. "V předchozích zápasech jsme dávali příležitost všem hráčům, nyní se již zaměříme na základní jedenáctku, která by měla nastoupit v lize proti Liberci," říká trenér Dynama Jaroslav Šilhavý.

Fotbalisté Dynama uhráli v pěti přípravných zápasech dvě výhry, jednu remízu a jednou odešli jako poražení. "Samozřejmě máme radost z toho, že jsme v těchto pěti zápasech dostali pouze dva góly, starost nám ale dělá naše střelecká produktivita," dodává Šilhavý, jehož svěřenci se do střelecké listiny zapsali pouze třikrát. Z toho dva góly zaznamenali do sítě třetiligového rakouského St. Florianu.

Zatímco se střílením gólů trenér spokojený není, defenzivní činnost týmu mu dělá radost. "Poté, co skončil stoper Hunal, museli jsme začít budovat novou stoperskou dvojici. K dispozici nyní máme rekonvalescenta Jarabicu, Horejše, Žižku a Nováka a je třeba říci, že všem se daří velmi dobře," vypočítává Šilhavý, který momentálně hledá alternativu na levý kraj obrany. "V posledních zápasech tam zkoušíme například Petra Šímu. Hrát tam může také Radim Koutný a tento post není cizí ani Martinu Leštinovi, který na něm část kariéry odehrál."

Trenéra Dynama v posledních dnech a týdnech trápila zranění některých hráčů. Nejhůře je na tom útočník Klavík, kterého trápí svalové zranění a hrát nemůže ani po operaci kolene individuálně trénující Ondrášek. Lehčí zdravotní problémy pak v průběhu přípravy měli Laštovka, Riegel, Černák, Otepka nebo Hudson. "Nějaký čas budou mimo trénink také s těžkým výronem kotníku Tomáš Stráský a Milan Nitrianský, který se zranil v prvním přípravném zápase s Příbramí," vypočítává Šilhavý.

Posledních čtrnáct dní absolvují fotbalisté Dynama v domácích podmínkách v Českých Budějovicích. Pouze v neděli 4. července a v sobotu 10. července si odskočí do Rakouska, kde je budou čekat zápasy s rumunským Otelul Galati, resp. rakouským Riedem.

Dva týdny před startem ligy nejsou stále dořešené ani situace ohledně Rudolfa Otepky a Luboše Pecky. O jejich setrvání na jihu Čech by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech. "Samozřejmě máme vytipované i další hráče, ale v současné době jsou jednání na všech frontách velmi složitá. Musíme být připraveni na variantu, že ligu zahájíme s týmem, který máme momentálně k dispozici," dodává na závěr Jaroslav Šilhavý.