Svěřenci trenéra Jaroslava Vavrocha mají o víkendu opět napilno, během soboty a neděli odehrají tři přípravné zápasy - dva v rámci turnaje ve Vodňanech a generálkou na nadcházející ročník ČFL bude utkání s prvoligovou Marilou Příbram. Lodivod rezervního týmu může být zatím s výsledky v přípravě spokojen. Vrásky se mu mohou dělat pouze při pohledu na marodku svého týmu.
Soustředění v Nové Včelnici neabsolvoval útočník Škoda, který se zotavuje z otřesu mozku. Během týdne musel trénink přerušit i Předota. Ztráty nastaly nejen ze zdravotních důvodů, tým těsně před začátkem sezony opustili Mašát a Pivoňka – oba se přesunuli na hostování do druholigových Prachatic.

Naopak zpět z Prachatic se vrátil ofenzivní záložník Pavel Čančura, který by měl být pro mužstvo přínosem.

O tom, že má Vavroch v letošní letní přípravě hodně práce svědčí i to, že mu po loňské sezoně zbylo v kádru pouze šest hráčů (Hrbáč, Houška, Martínek, Čančura, Maruška a Pouzar). Z dorostu se do mužstva naopak stěhovali Švehla, Bezemek, Pravda, Kladrubský, Skopalík a Dobrotka. Spolu s novými hráči Jančovičem a Předotou se dohromady začíná rýsovat kádr hráčů B-mužstva, kterých by mělo být čtrnáct. Vavroch bude mít k dispozici i dva brankáře Pronaje a Skálu.

Sobotní turnaj ve Vodňanech zahájí Jihočeši ve 14:15 s Unionem Cheb (trenérem je Jindřich Dejmal) a podle výsledků nastoupí následně ve finále nebo utkání o třetí místo s jedním z dvojice Vodňany – Slavia Praha „B“.

V neděli pak odehrají mladí Jihočeši utkání v Příbrami, kde se střetnou s místním prvoligovým týmem. Zároveň to bude pro fotbalisty rezervy generálka na nadcházející ročník České fotbalové ligy, tu začínají v sobotu 7. srpna na hřišti Kolína.