Dvoubrankové vítězství v posledním kole zajistilo jabloneckému Baumitu stříbrnou příčku a fanoušci mohli začít slavit. Hostující kouč Jaroslav Šilhavý vysekl domácím pochvalu a gratuloval Jablonci k úspěchu v letošní sezoně.

Hostující kouč Jaroslav Šilhavý domácím po zápase gratuloval k historickému úspěchu. „Chtěl bych pogratulovat Frantovi Komňackému, celému týmu a všem, kteří se na tomto úspěchu tady podíleli. Jablonec si to určitě zaslouží. Udělalo se tady kus práce a teď se společně s lidmi mohou radovat. Doufám, že k atmosféře i kvalitě utkání jsme taky přispěli my a byli domácím důstojným soupeřem. První poločas byl z naší strany lepší, nedotáhli jsme ale několik brejkových akcí, kazili jsme finální přihrávku. Kdybychom byli odvážnější, tak jsme to domácím mohli ještě více zkomplikovat. I po první brance jsme se snažili, ale pokutový kop to všechno zlomil," dodal kouč Jihočechů Jaroslav Šilhavý.

Domácí kouč František Komňacký si po zápase vychutnával ovace skandující diváků, ale samotný zápas tak jednoznačně neviděl. „Říká se, že poslední krok bývá ten nejtěžší a dneska jsme to poznali na vlastní kůži. Zejména v prvním poločase, kdy se nám nedařilo dohrávat akce. Vytvořili jsme si málo střeleckých příležitostí, byli jsme nervózní a umožnili jsme soupeři, aby nás neustále strašil. O poločase jsme museli hráče trošku probudit, protože se mi zdálo, že nedávají do utkání tolik chtění a vůle, které jsme po nich chtěli. Pak už to bylo lepší, určitě nám pomohl gól na začátku poločasu. I poté jsme si vynutili převahu, dali jsme pojišťovací gól a pak už jsme utkání dokormidlovali bez větších problémů do konce. Musím říct, že Budějovice tady odehrály dobrý zápas, přestože měly v sestavě hodně změn, tak nám nic nedarovaly a jejich protiútoky byly nepříjemné. Utkání nás stálo hodně sil, ale výsledek je spravedlivý," dodal spokojený trenér čerstvého vícemistra ze severu Čech.