31. kolo ČFL si již ve středu od 17:00 hodin předehrají fotbalisté rezervy budějovického Dynama. Z posledních dvou duelů má juniorka skóre 7:0, 6 bodů a jestliže proti ambicióznímu celku ze severu Čech bude bodovat, definitivně si tím zajistí třetiligovou příslušnost. Samotné střetnutí se odehraje v TCM na Složišti a my Vám jeho průběh zprostředkujeme jako již tradičně na serveru www.onlajny.cz

Třetiligová juniorka Dynama, která v sobotu v zápase s Motorletem potěšila své fanoušky pětigólovou výhrou a pohodovým fotbalem přivítá akutálně osmý tým tabulky, na který Jihočeší ztrácí pouhé dva bodíky. „Chtěli bychom znovu uspět a definitivně potvrdit záchranu v soutěži,“ zdůraznil trenér Jiří Lerch, jenž po drtivé výhře s Motorletem byl samozřejmě spokojen, nějaké menší výhrady přesto měl. Béčko mělo proti pražskému celku raketový nástup a přání vstřelit brzký gól se vyplnilo hned dvojnásobně. I po změně stran byli domácí efektivní a přidali další branky. Druhá pětačtyřicetminutovka se ale po herní stránce budějovickému lodivodovi už tak nelíbila. „Dělali jsme zbytečné chyby, ale vyhráli jsme 5:0, takže to nemá cenu dál rozebírat,“ mávl rukou.

Ve středu proti Hlavici od svých svěřenců čeká dobrý a uvolněný výkon. „Mohl by to být dobrý fotbal,“ věří. „Hlavice má kvalitní tým, nicméně my chceme potvrdit, že ze Složiště se body nevozí,“ zdůraznil a jedním dechem dodal, že chtějí jeho svěřenci soupeři samozřejmě oplatit podzimní porážku 3:0. K dispozici nebudou zranění Šibčič, Bakala a Timm, takže z Moravy dorazí jako pendl Pavel Mezlík, jemuž tržná rána na nosu nedovolila dohrát sobotní zápas. „Ale chce přijet,“ vyzdvihl Lerch, přičemž počítá i s výpomocí dorostenců. „Budou mít sice v nohách úterní přátelák s München 1860 v Písku, k dispozici ale budou,“ ujistil.

V případě, že se podaří rezervě z tohoto utkání vydolovat body, měli by hráči povolaní do přípravy A-týmu, která začíná 7. června, dle zpráv z vedení klubu dostat dovolenou. Jmenovitě se to týká Nováka, Rakovana a Klavíka s Kaňákem.

Poslední utkání SK Dynamo České Budějovice B:

SK Dynamo Č. Budějovice B - Motorlet Praha 5:0 (3:0)

Branky Dynama: 14. Klavík, 24. Kaňák, 40. Peroutka, 52. Rakovan z pen., 70. Jasanský

Sestava Dynama: Křížek - Sajtl, P. Novák, Peroutka (75. Šimánek), Koutný - Mezlík (46. Rein), Bambule, Rakovan, Jasanský - Kaňák, Klavík (61. J. Novák).