Napodobit poslední zápas, ve kterém béčko přehrálo jabloneckou zálohu, se pokusí Jihočeši v sobotu dopoledne, kdy přivítají pražský Motorlet. V případě vítězství si záloha Dynama prakticky jistě zahraje ČFL i v příští sezóně.

Po prvoligovém A-týmu, který má své záchranářské boje již za sebou, má poslední část svého působení před sebou také třetiligová záloha. Ta svoje šance na setrvání v ČFL výrazně zvýšila po vítězství 2:0 na hřišti Jablonce B, který se podobně, jako Dynamo drží v oblasti sestupových vod. Zápas se v sobotu odehraje v tréninkovém centru mládeže na Složišti. Výkop utkání je stanoven na 10:15 a na stránkách onlajny.cz můžete sledovat stručný online přenos.

Poslední utkání juniorka Dynama zvládla na výbornou a po bezchybném výkonu si odvezla ze severu Čech tři body. O góly se postarali zástupci dvou generací Klavík a Homoláč. Prvně jmenovaný se v pětadvacáté minutě dostal k odraženému míči, který dorazil do odkryté brány. Druhá rozdílová branka padla po šikovném zahrání přímého volného kopu, který dokonale kopl matador v hostujícím dresu Homoláč.

Motorlet Praha si po dlouhé šňůře bez vítězství dopřál tři body v zatím posledním kole, kdy přivítal Plzeň B. Utkání se kvůli špatnému terénu odehrálo na umělé trávě, která svědčila domácímu celku. Po čtvrthodině hry se po standardní situaci nejlépe zorientoval Pyšek. Druhý gól přidal v samém závěru opět Pyšek, který z utkání tak udělal malou one man show. Pro karty v Českých Budějovicích nebude moci nastoupit stoper Pinkas.

Poslední vzájemné utkání sobotních soupeřů:

Motorlet Praha – České Budějovice B 4:1 (1:0)

Branky: 6. a 84. Brodský, 50. Hoareau, 65. Prošek - 58. Jasanský

Sestava Motorletu: Kučera - Jirec, Jeníček, Pinkas, Machurka - Prošek (89. Chaloupka), Musil, Čmejla, Brodský - Hoareau (82. Vincenc), Pyšek (86. Kučera)

Sestava Dynama: Pešula - Lima, Peroutka, Novák, Jasanský - Tischler (72. Šibčič), Mácha, Homoláč, Mašát - Kaňák (59. Timm), Svátek (88. Klavík)

Poslední utkání SK Dynamo České Budějovice B:

Jablonec B – České Budějovice B 0:2 (0:1)

Branky Dynama: 25. Klavík, 53. Homoláč

Sestava Dynama: Křížek - Peroutka, Homoláč, Žižka (70. Bakala), Koutný - Timm (79. Šibčič), Bambule, Jasanský, Rein (88. Šimánek) - Stráský, Klavík

Poslední utkání Motorletu:

Motorlet Praha – Plzeň B 2:0 (1:0)

Branky Motorletu: 15. a 89. Pyšek

Sestava Motorletu: Kučera A. – Mareš, Pinkas, Jirec, Machurka – Dejl (77. Dvořák), Kučera M. (86. Zmeškal), Hořínek, Majerčin – Pyšek, Čmejla (72. Brusch).