Pravé jihočeské derby se vším všudy viděli diváky u řeky Otavy. Domácí FC Písek sice začal aktivně a hned ve druhé minutě šel brankou Polodny do vedení, ale Dynamo se dokázalo vzchopit a brankami Kaňáka respektive Homoláče z první pětiminutovky utkání otočilo. Písek dokázal ve druhém poločase stav srovnat brankou Mašáta, který do Písku v zimním přestupovém období přestoupil právě z českobudějovického béčka.

Utkání začalo velmi aktivně a hned ve druhé minutě si Písek vybojoval rohový kop. Centrovaný míč se po teči snesl přímo k Michalu Polodnovi, který neměl sebemenší problém překonat bezmocného brankáře Křížka. Juniorku ale inkasovaný gól paradoxně nakopl ke zvýšené aktivitě, která vyvrcholila vyrovnávající brankou Michala Kaňáka. Ten svou chytrou střelu umístil přesně ke vzdálenější tyči Samoelovo brány.

Strhující úvod ale pokračoval a nejzkušenější hráč v hostujícím dresu David Homoláč si doslova pohrál s obranou Písku a polovysokou střelou k pravé tyči poslal České Budějovice do vedení. Svou druhou brankou v utkání mohl srovnat Polodna na konci úvodní desetiminutovky, ale s jeho střelou z dálky si brankář Křížek poradil. Následovalo deset minut, kdy se hra trochu uklidnila. V sedmnácté minutě o sobě dal opět vědět aktivní Polodna, ale s brankářem Křížkem si neporadil.

Největší šanci na vyrovnání v prvním poločase Písek měl po půlhodině hry. Na centrovaný míč z rohového kopu si nejvýše vyskočil Pravda, ale jeho hlavičku Křížek vytěsnil na břevno. Druhý poločas začal o poznání v klidnějším tempu, než byla první půle. Náboj přinesl až vyrovnávající gól ex-budějovického Michala Mašáta, který z hranice velkého vápna poslal svou střelu přesně k pravé tyči.

Písek po vyrovnávající brance převzal otěže hry a do vedení mohl jít v devětašedesáté minutě po střele Linharta, který ale svou střelu z hranice velkého vápna poslal nad. Největší příležitost vstřelit gól měl Písek osm minut před koncem zápasu, ale pokutový kop Linharta dokázal bravurně zlikvidovat brankář Křížek. Když domácí nedokázali dát gól ani po velkém závaru před budějovickou brankou pět minut před koncem skončilo utkání spravedlivou remízou 2:2.