Třetiligové derby nabídne středeční osmadvacáté kolo České fotbalové ligy u řeky Otavy. Domácí FC Písek bojuje o postup do druhé nejvyšší soutěže a k této vysněné metě musí bezpodmínečně naplno bodovat s béčkem Dynama. Utkání začíná v 17:00 a stručný online přenos proběhne na stránkách onlajny.cz.

Fotbalisté B-týmu Dynama čeká ve středu jihočeské derby na hřišti favorizovaného Písku. Ten bojuje společně se Sezimovo Ústím a Ovčáry o jediné postupové místo do druhé ligy. Do boje o celkové prvenství v ČFL mohou také zasáhnout ještě Hlavice nebo Varnsdorf, ale to by týmy na čele musely začít ztrácet body. Takové překvapení může juniorka předvést na Městském sportovním areálu v Písku, kde se utkání odehraje.

Juniorka o víkendu změřila svou herní kvalitu s předposledním Vyšehradem. I když tabulkové postavení mluvilo pro Jihočechy, zápas byl prakticky po celý průběh vyrovnaný. Dynamo dostal do vedení v osmé minutě Klavík, který dokonale využil zaváhání hostujícího gólmana. To však bylo na dlouhou dobu od domácích vše. Do tempa se dostali fotbalisté Vyšehradu a odměnou jim byl vyrovnávající gól Kubíka, který z pětadvaceti metrů vymetl šibenici brány střeženou brankářem Křížkem. Vyšehrad mohl dokonce jít do vedení, ale Kubík svůj druhý gól vstřelil z ofsajdového postavení. V závěru utkání ještě padl jeden gól, ale Peroutka si pomohl faulem a tak utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů. Do hry může opět naskočit mladý stoper Novák, který si o víkendu odbyl první start v Gambrinus lize.

Písek bude spoléhat na ostrostřelce Zušťáka, který se trefil i proti ambiciózním Ovčárům a výrazně tak pomohl k vítězství 2:0. Díky této výhře Písek Ovčáry stáhl na rozdíl dvou bodů a na první Sezimovo Ústí ztrácí pět bodů. Samotné utkání nabídlo velmi opatrnou podívanou, kterou oživil v sedmatřicáté minutě Malý – 1:0. Druhý poločas probíhal podobně, jako ten první. Kromě několika náznaků přišla opět jen jedna stoprocentní příležitost, se kterou si chladnokrevně poradil právě kanonýr Zušťák. Zápas bude pikantní hlavně pro Michala Mašáta, který v zimním přestupovém období zamířil do Písku právě z českobudějovické juniorky, kde plnil dlouhodobě roli kapitána.

Utkání, které začíná v 17:00, můžete sledovat buď na stránkách onlajny.cz nebo se můžete vydat přímo do Městského sportovního areálu, který sídlí nedaleko řeky Otavy.

Poslední vzájemné utkání středečních soupeřů:

Středa 16.9.2009, SCM Složiště:

SK Dynamo České Budějovice B – FC Písek 3:0 (3:0)

Sestava Dynama: Křížek - Lima, Peroutka, Novák, Jasanský - Hudson, Mezlík (76. Timm), Mašát, Dolejš - Svátek (87. Pliška), Ondrášek (68. Nekvinda).

Sestava Písku: Vršecký - Skopalík, Pivoňka, Švehla (61. Pastyrik), Pravda - Linhart, Kusobud (27. Kubiš), Malý, Hrbáč - Zušťák (76. Jendruščák), Polodna.

Branky: 10. Mezlík, 15. Ondrášek, 27. Svátek.

Poslední utkání SK Dynamo České Budějovice B:

Sobota 8.5.2010, SCM Složiště:

SK Dynamo České Budějovice B – FK Slavoj Vyšehrad 1:1 (1:1)

Sestava Dynama: Křížek - Bambule, Peroutka, Homoláč, Koutný - Stráský, Rakovan, Šíma (74. Timm), Rein (57. Šibčič) - Klavík, Kaňák.

Branka Dynama: 8. Klavík

Poslední utkání FC Písek:

Sobota 8.5.2010, Městský sportovní areál:

FK FC Písek – TJ Sokol Ovčáry 2:0 (1:0)

Sestava Písku: Samoel – Held, Skopalík, Kubiš, Pravda – Linhart, Malý (89. Listopad), Mašát, Káník (55. Kosobud) – Polodna, Zušťák (90. Šafárik).

Branky Písku: 37. Malý, 81. Zušťák.