Juniorka Dynama ve svém dopoledním sobotním zápase nedokázala porazit Vyšehrad a na domácím hřišti pouze remízovala s předposledním Vyšehradem 1:1. Jihočeši se hned v 8. minutě díky Klavíkovi dostali do vedení, jenže o šest minut později vyrovnal na střelou zpoza vápna Kubík.

Domácí odstartovali odstřelováním Víškovy branky. A už v 8. min. se ujali vedení. Šíma poslal před branku centr, brankář Víšek zaváhal a Klavík dorážel do prázdné branky. Radost domácích trvala jen pět minut. Ve 13. min. osamocený Kubík vypálil z pětadvaceti metrů na Křížkovu svatyni a vymetl pavučinku v horním růžku!

Zatímco Jihočeši, jejichž ligové „áčko“ už si zhluboka oddechlo, pálili vesměs vedle, „Šemíci“ hrozili nebezpečnými protiútoky. Nechybělo mnoho a ve 36. min. mohl T. Dubský hlavou po dlouhém autu skórovat, v cestě mu však stál pohotový zákrok Křížka, který míč vyrazil.

Po obrátce měli častěji míč na svých kopačkách domácí, ale obranu Pražanů nepokořili. Naopak, v 55. min. dokonce Kubík vstřelil jejich vedoucí gól, ale pro ofsajd, proti němuž se hostující lavička hodně zlobila, neplatil. V 61. min. zkušený Matuszny trefil tečovanou střelou tyč. Takřka vzápětí na druhé straně, v 63. min., orazítkoval z úhlu břevno Kaňák.

Závěr střetnutí, v němž kouč Vyšehradu vyslal do boje i 38letého veterána Houšteckého, se proměnil v ošetřovanou hráčů Vyšehradu a když už se Českobudějovičtí konečně dočkali tolik kýžené vítězné branky z hlavy Peroutky, nebyla uznána kvůli faulu na brankáře Víška. Remíza byla spravedlivá, z hostující strany byla vidět větší snaha bodovat.


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): „Měli jsme zpočátku několik slibných šancí, ale naši hráči je neproměnili. Mohli jsme v těch chvílích rozhodnout zápas, ale nepovedlo se. Hosté pak vyrovnali povedenou střelou. A ve druhém poločase to už byl takový chaos, že se spravedlivě o body podělily obě strany. Ve středu už hrajeme v Písku a nemůžeme se v naší situaci ohlížet, jestli to je soupeř z jihu Čech nebo ne. Body potřebujeme v boji o záchranu hodně nutně, takže chceme bodovat. Uvidíme, jak to dopadne, ale určitě tam nepojedeme nějak odevzdaní.“