S vědomím toho, že si fotbalisté Dynama České Budějovice zahrají nejvyšší soutěž i v příští sezoně, nastoupí svěřenci Jaroslava Šilhavého k poslednímu domácímu utkání proti Brnu. Zápas dvou týmu, který v tabulce Gambrinus ligy dělí jediný bod, začne na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích netradičně již v sobotu 8. května v 17:30.

Od posledního měření sil obou soupeřů ale uteklo hodně času a mnoho se také změnilo. Jihočeši již nemají záchranářské starosti a po překvapivé výhře na hřišti Mladé Boleslavi se dokonce výrazně přiblížili v tabulce právě k Brnu, na které nyní ztrácejí pouhý bod. „Po zápase v Mladé Boleslavi jsme měli velkou radost, že jsme dokázali dvě kola před koncem soutěže tu ligu pro České Budějovice udržet,“ říká kouč Dynama Jaroslav Šilhavý, pro kterého ale letošní sezona určitě ještě neskončila. „Do konce sezony zbývají ještě dvě kola a my chceme oba zápasy vyhrát,“ dodává Šilhavý s velkým odhodláním.

Po závěrečném hvizdu na mladoboleslavském stadionu sice v kabině Dynama panovala velká euforie, tu se ale snažil kouč Jihočechů okamžitě krotit. „Nejdůležitější cíl mojí mise na jihu Čech jsme sice splnili, ale budějovickým fanouškům jsme hodně dlužni a ligu tak chceme dohrát samozřejmě maximálně důstojně,“ pokračuje Šilhavý, který Brno považuje za hratelného soupeře, se kterým se dá hrát otevřený fotbal. „Na domácím hřišti chceme odehrát dobrý zápas a cíl je jasný,“ dodává s vírou v hlase.

Jihočeši se podobně jako proti Mladé Boleslavi pokusí využít slabší formy svého soupeře. „Po zápase s Olomoucí jsme se hodně uvolnili a na hřišti Mladé Boleslavi jsme podali velmi dobrý výkon. Proto také věřím, že můžeme tento výkon doma proti Brnu zopakovat,“ přikyvuje Šilhavý. „I když se Brnu v posledních kolech příliš nedaří, určitě sem k nám přijede v pohodě. Zápas slibuje zajímavou podívanou, vždyť si to proti Brnu v přímém souboji rozdáme o jedenácté místo,“ připomíná Šilhavý.

Kouč Jihočechů bude mít před nedělním zápasem opět lehké problémy se složením defenzivní formace. „Určitě nebude Pepa Laštovka a o startu Davida Horejše se rozhodne až v pátek po tréninku. Navíc lehké zdravotní problémy hlásil i Tomáš Hunal,“ vypočítává zraněné Jaroslav Šilhavý, který nebude moci využít ani dlouhodobé marody Jarabicu s Ondráškem.