Prvoligový A-tým má záchranu v Gambrinus lize po vítězství v Mladé Boleslavi jistou. Juniorská záloha musí o své setrvání v České fotbalové lize ještě bojovat a hned sobotní utkání s Vyšehradem, který je na předposlední pozici, bude pro celkový vývoj poslední části sezóny hodně důležité. Utkání, které se odehraje na Složišti, začíná v sobotu v 10:15 a na stránkách onlajny.cz proběhne stručný online přenos.

Nepříjemné období čeká na fotbalisty třetiligové zálohy Dynama. Na rozdíl od prvoligového A– týmu ještě musí o své setrvání v třetí nejvyšší soutěži v České republice bojovat. Velkou možnost, jak se vzdálit předposlednímu místu juniorka má v sobotním zápase proti pražskému Vyšehradu. Ten je po odehraných šestadvaceti kolech s osmadvaceti body na předposlední pozici. Vyšehrad ztrácí na béčko Dynama pouze pět bodů a tak by případná prohra znamenala velké komplikace do závěrečné části České fotbalové ligy. Naopak v případě výhry se odstup zvýší na poměrně slušných osm bodů. Remíza by hrála do karet Jihočechům, ale znamenala by stále minimální bodový rozestup.

Do konce České fotbalové ligy zbývá se sobotním zápasem celkem osm kol. Maximální možný počet bodů, které jsou stále ve hře, je čtyřiadvacet. Vyrovnanost třetí nejvyšší soutěže naznačuje také fakt, že i když prvoligová záloha bojuje o setrvání, tak na třetí FC Písek ztrácí pouze osm bodů. Ve hře je tedy jak umístění v první pětce, tak také pád do nižší soutěže.

SK Dynamo České Budějovice B odehrálo v minulém kole nepovedené utkání na pražském Žižkově. Na hlavním stadionu, kde své zápasy hraje druholigové áčko, utrpělo čtyřgólový debakl. První poločas nabídl vyrovnaný fotbal, který gól nepřinesl. To, co prvnímu poločasu chybělo, nabídla druhá půle. Žižkov během čtyřiadvaceti minut doslova rozstřílel českobudějovickou juniorku a připsal si po hladké výhře 4:0 tři body.

Vyšehrad si poslední utkání užil a béčko plzeňské Viktorie poslal domu na západ Čech s tříbrankovým přídělem. Před solidní návštěvou, která čítala téměř čtyři sta diváků, se prosadili Dubský T., Obermajer a Hendrych. Utkání, které má výkop stanovený na 10:15, se odehraje na Složišti a jeho stručný průběh můžete sledovat prostřednictvím stránek onlajny.cz.

Poslední vzájemné utkání sobotních soupeřů:

Neděle 4.10.2009, UMT Vyšehrad:

FK Slavoj Vyšehrad - SK Dynamo České Budějovice B 3:0 (0:0)

Sestava Slavoje: Víšek - Budějský, Pospíšil, Janda, Hendrych, Pechar, Matuszny, Jurčík, Frohna (74. Nosek), Nadrchal (90. Sobíšek), Kubík (90. Haluška).

Sestava Dynama: Pešula – Tischler, Novák, Peroutka, Jasanský – Šibčič (58. Kaňák), Mácha, Homoláč, Timm (72. Nekvinda)– Svátek (86. Klavík), Mašát.

Branky: 49. Matuszny, 53. Budějský, 85. Kubík

Poslední utkání SK Dynamo České Budějovice B:

Neděle 2.5.2010, FK Viktoria Žižkov:

Viktoria Žižkov B – SK Dynamo České Budějovice B 4:0 (0:0)

Sestava Dynama: Vlk - Bambule, Sláma, P. Novák, Koutný (74. Němec) - Rein, Homoláč, Rakovan, Šíma - Stráský, Kaňák.

Poslední utkání FK Slavoj Vyšehrad:

Neděle 2.5.2010, UMT Vyšehrad:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Viktoria Plzeň B 3:0 (1:0)

Sestava Slavoje: Svatoš - Budějský, Obermajer, Hendrych, Soukup, Frohna, Dubský T., Dubský O., Judsken, Kubík, Nosek.

Branky Slavoje: 35. Obermajer, 49. Hendrych, 74. Dubský T.