Čtyři kola před koncem letošního ročníku Gambrinus ligy čekal fotbalisty Dynama veledůležitý domácí zápas s Olomoucí. Pokud si nechtěli Jihočeši ještě více zkomplikovat boj o záchranu v lize, museli doma na Střeleckém ostrově porazit šestý celek ligové soutěže. Přestože se výhra nad velice kvalitním soupeřem nerodila lehce, domácí fotbalisté Dynama to nakonec zvládli. "Dneska jsme potřebovali získat tři body, abychom potvrdili ty získané cenné body ze zápasů se Spartou a Plzní. To se nám podařilo a minimálně do středy, kdy nás čeká zápas s Mladou Boleslaví, můžeme být relativně v klidu," řekl po zápase středopolař Rudolf Otepka, který na konci prvního poločasu poslal budějovické fotbalisty do vedení.

Snad nikdo z příchozích fanoušků na Střeleckém ostrově neočekával v podání Dynama nějaký pohledný výkon s velkým množstvím šancí. Cíl proti Olomouci byl totiž zcela jasný - za každou cenu naplno bodovat. "My nejsme v situaci, že bychom mohli předvádět nějaký líbivý fotbal. Musíme hrát hodně od podlahy, a to nám dneska vyšlo," krčil rameny Otepka, který přesto ale moc dobře viděl, že Hanáci přijeli na jih Čech ve velké pohodě: "Je pravda, že nám nevyšel vstup do zápasu. Tam jsme začali něco vymýšlet a měli jsme docela štěstí, že jsme nedostali hned v prvních minutách gól."

Zápas proti bezstarostně hrajícímu soupeři a v situaci, ve které se Jihočeši momentálně nacházejí, nebyl příjemný ani pro samotné aktéry na hrací ploše. "Teď po konci jsem plný emocí, protože i když mám už ledacos za sebou, tak je to hodně náročné na psychiku a byly to velké nervy. Zažil jsem si to už s Příbramí a nechci to znovu zažít," řekl naprosto otevřeně nejzkušenější hráč týmu. Domácí fotbalisté měli skutečně namále. Vždyť ještě pět minut před koncem byl stav nerozhodný 1:1. "Fotbal se skládá z chyb. My jsme je udělali a oni také. Až do konce zápasu jsem věřil, že nám to tam padne. Láďa Volešák se dvakrát zastřeloval a pak bylo super, že mu to tam tak parádně spadlo," dodal s úsměvem očividně unavený Otepka.

Přestože Ladislav Volešák nezačal zápas v základní sestavě a na hrací ploše se pohyboval až poslední půlhodinu, stal se přesvědčivě nejlepším hráčem zápasu. "Díky bohu jsem se konečně trefil. Nejdříve jsem měl dvě střely, které gólem neskončily a už jsem si nadával, že snad ten gól nikdy nedám. Naštěstí jsem dostal ještě třetí příležitost a tu jsem proměnil," culil se po zápase spokojený záložník Slavie ve službách Dynama.

Šestadvacetiletý středopolař se v několika gólových šancích ocitl již v minulém zápase na hřišti Plzně. Podobně začal i po příchodu na hřiště doma proti Olomouci. "První střelu chytil výborně Lovásik a druhá šla asi metr, metr a půl vedle. Ta druhá střela mě mrzí nejvíce, protože ta měla skončit gólem. To jsem střílel ze středu brány, měl jsem to na svojí silnou pravou nohu a chybělo málo," popisoval své šance Volešák.  O to větší radost pak měl po zápase s Olomoucí, který svým parádním gólem z 87. minuty rozhodl. "Výborně to udělali kluci na pravé straně. Po jejich akci přišel centr do šestnáctky a tam to ještě probíhal Petr Benát, já jsem si na něj křikl, on mi to dobře pustil a prostě jsem to trefil z voleje do brány. Myslím, že v tu chvíli neměl Lovásik šanci a jsem jen moc rád, že to tam padlo," připomněl Volešák slastné okamžiky zápasu.

Podobně jako Rudolf Otepka souhlasil i Ladislav Volešák s názorem, že se olomoucký tým na jihu Čech prezentoval velmi sympatickým dojmem. "Olomouc začala uvolněně a ze začátku tam měli hodně brejků. Mohli jít do vedení a byli lepší. My jsme ale naštěstí dali na konci poločasu krásnou branku z trestňáku a to nás mělo nakopnout. Jenže vstup do druhé půle nebyl ideální a jsem rád, že jsem mohl jít potom na hřiště a že jsem vstřelil rozhodující gól," dodal na závěr odchovanec Slovanu Hradištko.