Měl to být zápas, který mohl fotbalistům Dynama České Budějovice víceméně zajistit prvoligovou příslušnost i v příští sezoně. Místo toho ale tým Jaroslava Šilhavého na hřišti předposledního Kladna padl a výrazně se tak přiblížil sestupovým místům. Přitom Jihočeši nezačali vůbec špatně a po poločase vedli 1:0, když se z přímého kopu trefil Rudolf Otepka. "Vstřelený gól mě nakonec vůbec netěší. Těšil by mě v situaci, kdyby nám přinesl nějaký bodový zisk. Takovýto gól, co jsem dnes dal, je úplně k ničemu," hořekoval po zápase zklamaný Otepka.

Po domácí výhře nad Příbramí jeli fotbalisté Dynama na Kladno s optimismem, který ještě ve dvacáté minutě podpořil parádním gólem z přímého kopu Otepka, v následujících sedmdesáti minutách se ale celý zápas změnil v nejčernější sen, který dopadl nejhůře, jak jen mohl. "Takto po skončení zápasu je mi opravdu hrozně. Stejně jako další hráči mám za výsledky týmu zodpovědnost, dnes jsme zápas totálně nezvládli a situaci v tabulce jsme si hodně zkomplikovali," šeptal po zápase rozhořčený Otepka.

Start do zápasu Jihočeši sice zvládli, jenže po vstřelené brance zcela vyklidili hřiště a domácí fotbalisté naskytnuté příležitosti beze zbytku využili. "Začali jsme velmi dobře, jenže hned po vstřelení gólu jsme se dostali pod obrovský tlak domácího týmu a ve druhém poločase jsme se prakticky nedostali za půlku. Nedokázali jsme držet balon, prohrávali jsme všechny souboje, oni do toho naopak chodili velmi důrazně a hodně nás přitlačili. Kladno nás dnes porazilo větší bojovností. Domácí tým nám ukázal, jak se v lize hraje o záchranu, my jsme k tomu takto rozhodně nepřistoupili," kroutil Otepka po zápase nevěřícně hlavou. Tři body, které Jihočeši Kladnu darovali, znamenají v boji o setrvání v první lize velkou nepříjemnost. "Náš výkon ve druhém poločase rozhodně neodpovídal boji o záchranu a prohra na Kladně je pro nás velká komplikace," uvědomoval si jeden z nejzkušenějších hráčů týmu.

Důvody, proč Dynamo přestalo za stavu 0:1 hrát, hledal v hlavě Otepka jen velmi těžko. "Po vstřelené brance jsme zbytečně zalezli a ani balony nám nelítaly tak, jak bychom si přáli. Jak jsem již ale říkal, hlavní příčinu vidím v prohraných osobních soubojích. Nedokázali jsme podržet balon a dostávali se pod tlak. Z tlaku pramenily standardky, na které tady mají Zoubka a ten je zahrává velmi dobře, což také dnes potvrdil," byl si Otepka vědom síly soupeře.

Jihočechy tak šest kol před koncem letošního ročníku Gambrinus ligy dělí od sestupových míst pouhé tři body. Nálada v kabině tak po skončení zápasu nebyla rozhodně pohodová. "Teď po skončení zápasu jsme všichni plni emocí. Musíme tenhle dnešní zápas hodit rychle za hlavu a musíme se nyní začít soustředit hlavně za sebe. Nyní se už nemůžeme dívat na týmy okolo, musíme sami začít makat, abychom ligu v Budějovicích udrželi," dodal Otepka, který uznal, že již není čas na nic dalšího čekat: "Okamžitě od zítřejšího tréninku se ale musí změnit náš přístup k fotbalu. V kádru je nás osmnáct, všichni jsme na jedné lodi a neseme tak zodpovědnost za výsledky, které nyní podáváme." První šanci k napravení pošramocené reputace mají Jihočeši hned v neděli 18. dubna, kdy na Střeleckém ostrově přivítají Spartu Praha.