Omlazená juniorka prvoligového áčka vstoupila do bojů o setrvání v České fotbalové lize třemi remízami. Další utkání juniorský B-tým čeká v sobotu dopoledne, kdy se představí na hřišti pátého Vltavínu. Start zápasu je naplánován na 10:15 a stručný průběh zápasu můžete prostřednictvím stránek onlajny.cz sledovat živě.

Juniorský B-tým se v třetí nejvyšší soutěži potácí na hranici udržení či sestupu. Českobudějovická rezerva v dosavadních dvaceti kolech nasbírala čtyřiadvacet bodů, což stačí na průběžné čtrnácté místo. Od předposlední sedmnácté pozice, kterou zatím okupuje pražský Motorlet, je přitom dělí pouhopouhý bodík.

Sobotní soupeř Jihočechů má úplně jiné starosti, protože v dvaceti zápasech Vltavín dokázal vybojovat jedenatřicet bodů, které stačí na průběžnou pátou pozici. Vedoucí Sezimovo Ústí přitom má jen o pět bodů více a Pražané tak mohou jarní zápasy odehrát ve velkém klidu.

Domácí Dynamo potřebuje v konečném boji o záchranu nutně bodovat. Jejich výlet do Holešovic má tudíž velkou váhu a vědom důležitosti zápasu si je i trenér Jiří Lerch, který se s týmem na sobotní duel náležitě připravoval. V jarních odvetách českobudějovická juniorka spíše ztrácí, když po domácí remíze s Českou Lípou následně hrála nerozhodně také v Sezimově Ústí a s Královým Dvorem. Hlavně poslední utkání se dá označit za ztrátu dvou bodů, protože Jihočeši byli po celý zápas lepším týmem.

Loko Vltavín jarní boje rozehrál na výbornou. Úvodní utkání vyhrál na hřišti pražského Motorletu v poměru 0:1. Svou dobrou formu však nováček neudržel a v domácím prostředí nestačil na béčko Mladé Boleslavi. Zatím poslední jarní klání Vltavín zavedlo do Plzně, kde si podobně jako proti Motorletu odvezl tři body díky nejtěsnějšímu rozdílu.

Sestava SK Dynamo České Budějovice v posledním utkání s Královým Dvorem:

Křížek - Lima, Homoláč, P. Novák, Šimánek - Rakovan (70. Šibčič), Bambule, Benát, Jasanský - Stráský (63. Klavík), Kaňák (79. Timm)

Jestli se Dynamu povede napodobit hráče Mladé Boleslavi a vyloupí pražskou půdu a zopakuje tak podzimní vítězství nad Vltavínem v poměru 2:0, můžete sledovat v online reportáži na stránkách onlajny.cz. Výkop je stanoven na 10:15.