Jihočeská energetika, a.s., člen skupiny E.ON., bude i v nadcházející sezóně generálním partnerem fotbalového oddílu SK Dynamo České Budějovice. Ta byla na pozici hlavního partnera i v minulých letech, avšak vyjednávání mezi oběma partnery o konečné podobě nové spolupráce trvalo letos déle než dříve. "Podmínky nové smlouvy jsme vyjednávali pět měsíců. Museli jsme nastínit perspektivu klubu, finanční toky i systém práce s mládeží. Už to nebude ve stylu dej sem peníze a nestarej se, co jsme s nimi udělali," ujistil na nedávné tiskové konferenci místopředseda dozorčí rady klubu Vladimír Koubek. "Náš partner dostane spolehlivé a konkrétní informace, kam peníze přišly," dodal.
Ing. Ivan Špika, tehdy ještě generální ředitel Jihočeské energetiky, prohlásil, že podpora prvoligového klubu je pro Jihočeskou energetiku zároveň závazkem i ctí. "Věřím, že firma zůstane u klubu i po změně vlastnických poměrů." E.ON. dal najevo už schválení podpisu této smlouvy signál, že bude fotbal ve městě podporovat i nadále. JČE bude hradit třetinu rozpočtu A - mužstva a další peníze půjdou na projekt Jihočeský fotbal, patřící výchově mládeže. E.ON. se tímto stane hlavním partnerem tohoto projektu. "Staráme se i o mládež, abychom ze společné kasy ušetřili i tím, že budeme vychovávat vlastní talenty," zmínil Špika.

Na podporu jihočeského klubu ze strany majitelů JČE mělo podle zúčastněných velký vliv umístění mužstva na osmém místě v tabulce uplynulého ročníku, které bylo zdaleka nejlepší za poslední roky.

Použity informace z časopisu Jihočeský energetik, periodika Jihočeské energetiky, a.s.