Když si po přípravném fotbalovém zápase týmů Českých Budějovic a Xaverova útočník domácích Lubomír Myšák podával ruku s protihráči, slyšel od nich přání, ať se mu v novém působišti dobře daří. Myšák se totiž stal další útočnou posilou prvoligových fotbalistů Českých Budějovic a na jih Čech přišel právě z Xaverova. Je typickým koncovým útočníkem.
Že umí střílet góly prokázal hned v prvním přípravném zápase proti Austrii Vídeň. Dal jedinou branku Jihočechů.
Proč si vybral právě České Budějovice? Nabídku z jiných klubů podle svých vlastních slov neměl. České Budějovice o šikovného útočníka měly zájem už před dvěma lety. Tehdy však z přestupu sešlo. Když se nyní ozvaly znovu, Myšák toho s radostí využil.

Proti Budějovicím se mu ve vzájemném druholigovém duelu dařilo. V zápase na Střeleckém ostrově dal černobílým hned tři góly. Do jejich sítě se trefil i na zimním turnaji v Praze. Možná právě tyto góly mu pomohly k jeho angažmá, ale rozhodující byla spíš hráčova výkonnost.
Podle Myšákova vyprávění je určitě velký rozdíl mezi přípravou v druholigovém klubu a v klubu Českých Budějovic. Trenér Tobiáš je prý tvrdý trenér a mužstvu dává zabrat.

Nová posila již měla možnost předvést svoji hru ve dvou přípravných zápasech. Proti Austrii se Lubomíru Myšákovi hrálo dobře, dokonce dal gól. Dostal nahrávku z pravé strany od Stanislava Rožbouda. Míč si zpracoval a hned vystřelil. Proti jeho bývalému týmu, Xaverovu, to taky nebylo špatné. Gól se mu sice dát nepodařilo, ale šanci měl.

Kádr v Českých Budějovicích se novému útočníkovi zdá slušný. Cílem mužstva je hrát v klidném středu tabulky. S tím by byli určitě nejen hráči samotní, ale i fanoušci, spokojeni.
Zdroj: IDnes