Novou posilou prvoligových fotbalistů SK České Budějovice je třicetiletý brankář Miroslav Filipko. Ve slovenské první lize odchytal Filipko 57 zápasů. V sezoně 1997/98 nastoupil v šesti utkáních za Spartak Trnava. Předtím chytal v 51 zápasech za Petržalku.
Poslední čtyři sezony působil v izraelském klubu Ironi Rišon, v uplynulé sezoně byl na půlročním hostování ve druholigovém izraelském týmu Holom. Minulý rok ho v létě testoval Synot. Zájem o něj měly i České Budějovice.

"Na odchodu z týmu byl Miroslav Seman, takže jsme chtěli Filipka jako náhradu za něj," řekl manažer klubu Milan Čadek. Slovenský brankář se ale vrátil do Izraele. Synot mu nabídl smlouvu, jednal o jeho přestupu a samotný brankář chtěl chytat v české lize. Izraelský Rišon ho ale nepustil.

V současnosti se Filipko připravuje s českobudějovickým týmem. "Zatím ho nemohu hodnotit. Neviděl jsem ho při hře," uvedl českobudějovický trenér Pavel Tobiáš. "Ale mohu říct, že je to sympatický člověk," dodal.

Filipko 29. června prošel zdravotní prohlídkou a 3. července by měl v prvním přípravném zápase na novou sezonu nastoupit proti Austrii Vídeň. "Teprve po přípravných zápasech se rozhodneme, jestli mu nabídneme smlouvu," řekl Čadek.