V zápase proti Poznani si svou premiéru v dresu Dynama odbyl dvacetiletý slovenský obránce Marián Jarabica. Důrazný hráč přišel na jih Čech z Bánské Bystrice a má zde podepsán dvouletý kontrakt. Člen slovenského národního výběru do 21 let dokonce vytvořil ve druhém poločase s testovaným Brazilcem Limou nové stoperské duo.

Marián Jarabica sledoval ve středu své nové spoluhráče na turnaji v Nové Včelnici a hned ve čtvrtek dopoledne se zapojil při výběhu ve Včelné do tréninkového procesu. Rodák ze Žiliny před příchodem do Dynama prodělal závažné infekční onemocnění. "Bakterie streptokoku mi napadla lýtko na pravé noze a navíc jsem dostal zápal žil. Po opuchnutí cév jsem už musel být hospitalizován, v nemocnici jsem strávil deset dní. Další komplikace přišla po užívání silných antibiotik, která špatně působila na moje játra, a tak se pobyt na lůžku protáhl na celý měsíc," popisoval nepříjemné zkušenosti se závažným onemocněním.

Teď už se však chce soustředit pouze na fotbal, a proto uvítal nabídku českobudějovického celku. "V Bystrici mi končila k 30.6.2009 smlouva a byl jsem tedy volným hráčem." Po nadějném mladíkovi, jenž v jarní části minulé sezony patřil k základním kamenům defenzivy prvoligového klubu, sáhlo budějoviké Dynamo a ihned s ním podepsalo dvouletou smlouvu. Sám však nezastírá, že angažmá na jihu Čech by pro něho mělo být přestupní stanicí do evropské špičky. "Jsem ohromně rád, že můžu v Českých Budějovicích působit. Je tu hezký stadion a kvalitní tréninkové centrum," připomněl chloubu týmu z jihočeské metropole. Přiznává ale, že u našich sousedů na Slovensku jsou takové podmínky jen vyjímečné. Dvacetiletý stoper patří už delší dobu mezi velké talenty slovenského fotbalu. Již před dvěma lety byl jako osmnáctiletý mladíček na testech ve West Hamu United a zájem o jeho služby tehdy projevovaly i další anglické celky.

Trenér Tobiáš o Mariánu Jarabicovi:
"Jarabica dokázal, že to bude obrovský talent. Je to vlastně loňský dorostenec, který dneska nastupuje za muže a působí na stoperu velmi suverénně. Tenhle hráč má před sebou určitě velkou budoucnost."

Stejně jako ostatní spoluhráči si pochvaloval úroveň zápasu s polskou Poznaní. "Lech hrál velmi agresivně, důrazně a byla to vynikající konfrontace se zahraničním mužstvem. Samozřejmě jsme od trenéra Tobiáše věděli, že v polské lize obsadili třetí příčku a budou hrát evropské poháry." Se svým výkonem ve střetnutí příliš spokojen nebyl. "Po té dlouhé pauze mi chybí fyzická kondice, cítím, že není ještě všechno v pořádku," zároveň slíbil, že se bude snažit co nejrychleji vráti zpět do bývalé formy. Hotel v Uttendorfu, jenž je hlavním sídlem Dynama na herním soustředění, si Marián Jarabica také chválil. "Náš hotel je v takovém typickém rakouském městečku v horách, kde je velmi pěkně prostředí a čistý vzduch," vyzdvihl kvalitu ubytování vytáhlý stoper.

Po adaptaci v budějovickém celku by se opět rád probojoval do kádru slovenské jedenadvacítky. Naposledy byl s jejím výběrem v Norsku na kvalifikačním utkání. Další plány mu však zhatila už zmiňovaná infekční choroba. Jarabica dodal, že v budoucnosti by se rád objevil i v reprezentačním týmu seniorů. Zavrhl však možnost, že by se mohl ocitnout v nominaci Vladimíra Weisse již na podzimní důležitý zápas proti České republice. "Tak to určitě zatím ne, i když člověk nikdy neví," zavtipkoval na závěr sympatický Slovák.