Lepší přípravný zápas na novou ligovou sezonu by fotbalisté Dynama odehráli jen těžko. V rakouském Bischofshofenu tým Pavla Tobiáše narazil na zdatný a velmi důrazný tým Lechu Poznań a hráči Dynama museli vynaložit maximální úsilí, aby účastníku Evropské ligy zdatně sekundovali. "Ukázali jsme, že v poli hrát umíme, chyběly tomu jen góly," řekl po zápase budějovický kouč.

Trenér Dynama Pavel Tobiáš byl se zápasem v Bischofshofenu maximálně spokojen, mrzely ho jen neproměněné šance. "Myslím, že to byla hodně ostrá generálka, protože soupeř hrál hodně důrazně a my jsme se tomu dokázali přizpůsobit. Určitě se to muselo líbit, protože tohle nebyl žádný přátelák. Bylo to opravdu velmi ostré a pro nás je jen dobře, že jsme v poli vypadali dobře a že jsme si vytvářeli i šance. Bohužel jediný rozdíl mezi námi a Poznaní byl v tom, že oni se dostali před naší branku a dali gól," krčil rameny lodivod Dynama.

Jihočeši si v průběhu zápasu vytvořili velké množství zajímavých šancí, ani jednu z nich ale nedokázali dotáhnout do konce. "Byli jsme před jejich bránou pořád, ale naše koncovka byla velmi špatná. Bohužel jsme prostě nedokázali zužitkovat naší dobrou hru. Právě koncovka byla jediným rozdílem obou týmů," řekl dále budějovický trenér, který si pochvaloval hru mladých stoperů, kteří se v průběhu hry dostali na hřiště. "Jarabica dokázal, že to bude obrovský talent. Je to vlastně loňský dorostenec, který dneska nastupuje za muže a působí na stoperu velmi suverénně. Tenhle hráč má určitě velkou budoucnost," řekl Tobiáš na adresu slovenského reprezentanta do jednadvaceti let. Spokojen byl také s výkonem Brazilce Limy: "Limu zatím poznáváme. Největším problémem samozřejmě nyní je, že na hřišti nekomunikuje s hráči. Teď se musí naučit základní zásadní slovíčka, která jsou důležitá pro tu komunikaci. Oba hráči jsou ale velkým příslibem a určitě splňují kritéria pro to, aby se z nich stali dobří fotbalisté."

Ač poslal Tobiáš do zápasu převážně ověřené fotbalisty, v průběhu druhé půle dostali šanci všichni mladíci, kteří proti kvalitnímu soupeři obstáli. "Do zápasu jsme poslali všechny mladíky a přesto jsme dokázali přehrávat tým, který bude letos hrát Evropskou ligu. Takže jsme ukázali, že v poli hrát umíme, že jsme pracovitý tým, máme ducha, ale v koncovce nám zatím chybí kvalita. Dneska jsme určitě jeden gól dát měli," mrzelo Tobiáše.

Zápasem v Bischofshofenu zakončili fotbalisté Dynama druhý den rakouského soustředění. Pavel Tobiáš je zatím s rakouskými podmínkami spokojen. "V Uttendorfu je to výborné. Bydlíme v krásném hotelu, je tam výborná regenerace a i ohledně stravy je všechno v pořádku," řekl lodivod Dynama, který jedním dechem dodal: "Kdybychom sem do Rakouska jeli jen kvůli tomuhle zápasu, tak to stálo za to. Tenhle zápas byl opravdu naostro, tohle byla liga."

Hned v úterý čeká fotbalisty Dynama další zápase. V Uttendorfu se od 14:00 střetnou s rumunským celkem Universitatea Craiova. "Proti tomu rumunskému týmu to bude asi ještě ostřejší než proti Poznani. To je mužstvo, které také nechce prohrávat, a tomu asi ta hra bude také odpovídat. Pro nás je důležité, abychom konečně dali gól, není možné, abychom čtyři zápase v řadě nevstřelili gól," dodal na úplný závěr Tobiáš.