Jedním z mladíků, který srdnatě bojuje o pozici v prvním týmu Dynama České Budějovice, je dvacetiletý útočník Zdeněk Ondrášek. Fotbalistu, jenž loni nastupoval v dresu Čáslavi, stejně jako ostatní kolegy z útoku trápí, že Dynamo již čtyři zápase v řadě nedalo gól. "Přitom v zápase s Lechem jsme šancí měli dost," smutnil vytáhlý střelec.

Zdeňku, jak byste zhodnotil zápas proti Poznani?
Myslím, že jsme dneska nezačali vůbec špatně. V průběhu prvního poločasu jsme si vytvořili několik dobrých šancí, ale ty jsme bohužel neproměnili. Pak jsme dostali hloupý gól a to byla určitě škoda. Sám jsem odehrál jenom poločas, pak to dopadlo tak, jak to dopadlo.

Poznań patří k předním polským celkům a i když jste 0:2 prohráli, drželi jste se soupeřem krok, že?
Samozřejmě jsme se bavili o tom, že je to silný celek, který bude hrát Evropskou ligu. Během sezony jsem si všiml, že byli několikrát v tabulce i první a dobře jsme tak věděli, že to bude dobrý soupeř. Soupeř nehrál špatně, ale ani my jsme nehráli nejhůř. Byla to vyrovnaná partie, měli jsme i šance, ale bohužel jsme prohráli 2:0.

Nepřekvapil vás soupeř velkým důrazem a nasazením, který se v přípravě příliš nevidí?
Tak určitě je pravda, že začali hodně aktivně a důrazně. My jsme ale nechtěli zůstat pozadu, ale je pravda, že nás v úvodu asi tou svou silou trochu předčili. To možná asi dnes rozhodlo o tom výsledku.

Jak se vy osobně cítíte v útoku po boku Tomáše Sedláčka, kde nyní pravidelně nastupujete?
Tomáš je velmi zkušený hráč a hraje se s ním velmi dobře. Je v pohodě jako fotbalista i jako člověk, při zápasech dokáže dobře poradit, takže věřím, že naše spolupráce může být dobrá.

Vy při nepřítomnosti Tomáše Stráského dostáváte v útoku hodně prostoru, což vás jistě těší, že?
Tak pochopitelně jsem rád, že se častěji dostávám na hřiště. Pořád je tady ale i Marián Timm nebo Adam Klavík a my všichni mladí máme stejnou startovní čáru a musíme se snažit co nejvíce trenérovi ukázat.

V sobotu vám toto rakouské soustředění začalo, už jste se stihli zabydlet?
V Uttendorfu je to vážně super. Hned včera po příjezdu jsme si zašli na večeři, proběhla regenerace a trénovat jsme začali dnes, kdy jsme dopoledne lehce potrénovali na hřišti, řekli jsme si, co a jak chceme hrát, a pak se vydali k zápasu s Lechem.

Naznačil vám již trenér, jak bude soustředění dále pokračovat?
V pondělí budeme normálně trénovat na hřišti a v úterý před odjezdem do Čech budeme hrát s rumunským soupeřem.

Rumunská Craiova bude asi praktikovat podobně důrazný fotbal jako Lech Poznań..
Rumuni jsou tímhle obecně vyhlášení, ale my se na to určitě dobře připravíme a také na ně vlítneme. Naším prvořadým cílem bude vstřelit gól, který jsme nyní již dlouho nevstřelili. Uděláme vše pro to, abychom už konečně gól vstřelili.