Premiéra na novém stadionu na Borku nepřinesla mladým Jihočechům kýžené tři body, domácí utkání s Náchodem skončilo spravedlivou remízou 1:1.
Domácí začali odvážně a už v 5. minutě po akci Marušky a Houšky pálil z hranice vápna tvrdě Kordík, ale brankář Kobos stačil vyboxovat. Potom však několikrát zahrozili hosté, kteří v úvodní čtvrthodině kopali čtyři rohy, zatímco domácí ani jeden. V závěru první půle se vyzrálejší hráči Náchoda začali dostávat i do šancí: ve 27. minutě Kotyza uvolnil Hájka, který ze slibné pozice střílel vedle, pět minut poté Samkova technická střela z vápna jen lízala vzdálenější tyč, ve 34. minutě po Hájkově vydařeném voleji výborně zasáhl brankář Křížek, který dvě minuty před přestávkou odvážným pádem pod nohy zachraňoval před osamoceným Hájkem.

Po změně stran domácí začali opět aktivně a ve 47. minutě Houška kousek za vápnem o metr minul náchodskou branku. V 59. minutě však hostům vyšla perfektní kombinační akce, kterou Hájek zakončil neméně vydařenou střelou k tyči - 0:1. Gól snahu budějovických mladíků zabrzdil a v 66. minutě mohlo být ještě hůř! To se na domácí branku řítil zcela osamocen Míl, ale brankář Křížek daleko z branky a mimo vápno reflexivně nohama stačil jeho pokus vyrazit. Výrazně tak svůj tým podržel, protože druhý gól už by zápas zřejmě rozhodl. Jenže gól Náchodští nedali, domácí trenéři poslali za Peroutku na hřiště Martínka a jak se ukázalo, byl to šťastný tah - po necelých třech minutách pobytu na ploše totiž právě Martínek po Mašátově rohu pohotovým volejem vyrovnal! Hosté zahrozili ještě v 77. minutě, ale Míl už neměl sílu svůj odvážný slalom zakončit důraznější střelou. Závěr zápasu už ale měli ve svých rukou domácí, vítězný gól ze své převahy však už nevytěžili.
Zdroj: Českobudějovické listy