Když fotbalista pošle míč do vlastní sítě, snaží se na nepříjemný okamžik co nejrychleji zapomenout. Když si ale obránce Dynama Jan Riegel v krátké době vstřelil podruhé vlastní gól, nejraději by se vůbec neviděl. Zatímco před měsícem dokázalo Dynamo na hřišti Olomouce po vlastním Riegelově gólu alespoň vyrovnat, tentokrát proti Liberci se vlastní gól nakonec ukázal jako rozhodující, díky kterému fotbalisté Slovanu nakonec zvítězili 2:0.

Jihočeši přitom na severu Čech nezačali vůbec špatně a díky jejich aktivní hře se úvodní nápor domácího celku nekonal. Přesto ale bylo po necelých dvaceti minutách rozhodnuto. První branku inkasovali Jihočeši již v 11. minutě, kdy Keričův oblouček poslal do vlastní sítě právě Jan Riegel. "Já jsem se ten lob snažil odhlavičkovat mimo, ale uklidil jsem míč bohužel do branky. Byla to jednoznačně moje chyba. Na poslední chvíli na mě zavolal David Homoláč "záda", trochu jsem se zalekl, bál jsem se, jestli tam není hráč soupeře," vzpomínal na nepříjemný moment bezprostředně po zápase budějovický bek.

Před měsícem v Olomouci dokázal Riegel nepříjemnost pustit z hlavy a následně se značnou měrou podílel na vyrovnání, proti Liberci se spoluhráči morální síly na zvrat nenašel. "Vstřelit si vlastní gól je samozřejmě nepříjemný pocit. Snažíte se na to co nejrychleji zapomenout a hrát tak, jako by se to nestalo. To ale samozřejmě nejde," krčil po utkání rameny Riegel, jenž nechtěl své dvě trefy do vlastní sítě příliš srovnávat. "Tam v Olomouci to byl takový centrovaný míč a teč. Tohle byl vyloženě hloupý gól a můj zkrat," zlobil se sám na sebe osmadvacetiletý fotbalista.

Když následně Liberečtí přidali o šest minut později druhý gól, bylo o výsledku zápasu prakticky rozhodnuto. "Liberec se právě tou první brankou hodně uklidnil a začal hrát svoji hru. Začal trpělivě bránit a čekal na naše chyby a chodil do brejků. Kdyby to bylo obráceně, tak by to bylo úplně opačně. Liberec toho využil, vstřelil druhý gól a utkání se pak už pouze dohrávalo. My jsme sice poté měli možná více ze hry, ale hráli jsme pouze po vápno," všiml si budějovický fotbalista, který se před posledním zápasem pokusí vzpomínky na vlastní gól vypustit z hlavy. "Kluci se mě snažili hned v kabině podržet. Vlastní gól je věc, která se prostě občas bohužel stane," dodal vytáhlý odchovanec Příbrami.

Důležitost první branky zápasu si uvědomoval i jediný domácí střelec zápasu Andrej Kerič. "Ten gól byl hrozně důležitý moment utkání. Nevím, jestli tomu obránci zasvítilo sluníčko do očí, nebo proč to tak udělal. Patrně chtěl míč odhlavičkovat na roh, ale naštěstí pro nás si míč poslal do vlastní brány," řekl po zápase mladý střelec, jenž v minulém zápase tak trochu překvapivě kvůli byrokracii českých úřadů nemohl nastoupit, protože mu nebylo prodlouženo pracovní vízum.

Andrej Kerič byl i v dalších minutách u všeho důležitého. Sám vstřelil gól na 2:0, když zakončil pohlednou narážečku s Janem Blažkem. "I tento gól byl důležitým momentem utkání. Od samého začátku utkání jsme sice nohy svázané nervozitou neměli, ale určitý tlak jsme cítili," řekl po zápase Kerič, jenž mohl přidat i další branku - jeho pokutový kop po faulu Martina Leštiny na jeho osobu ale brankář Kučera bravurně zneškodnil. "Je mi líto zahozené příležitosti, ale penaltu nedali už větší hráč než já," dodal s úsměvem třináctigólový nejlepší střelec Gambrinus ligy.