Kdo čekal v sobotu odpoledne na stadionu U Nisy překvapení, ten se nedočkal. Fotbalisté Dynama proti favorizovanému Liberci sice nezačali špatně, avšak hned po jedenácti minutách prohrávali 1:0 a když domácí o pár minut později přidali druhý gól, bylo rozhodnuto. "Ten druhý gól už vlastně definitivně rozhodl, zápas se za stavu 2:0 už jen víceméně dohrával," řekl po zápase budějovický trenér Pavel Tobiáš.

I přes dobrý vstup do utkání nakonec hráči Dynama z Liberce žádný bod nepřivezli. Na vývoj zápasu měla velký vliv jedenáctá minuta a vlastní branka, kterou si dal Jan Riegel. „Ta situace nás poslala do kolen, od té chvíle převzali domácí iniciativu a po druhé brance už bylo o třech bodech rozhodnuto,“ dodal po utkání trenér Pavel Tobiáš.

Po přestřelce s Baníkem, kterou Jihočeši vyhráli 3:2, se čekalo, jak si povedou na půdě Liberce, který stále hraje o druhou příčku v lize, a tím pádem i o Ligu mistrů. A v prvních minutách utkání bylo Dynamo Slovanu minimálně vyrovnaným soupeřem. „Do zápasu jsme nevstoupili vůbec špatně, ten začátek byl dobrý. Pak nás ale srazil ten vlastní gól, musím říct, že něco podobného jsem snad ještě neviděl,“ popsal Pavel Tobiáš úvod duelu a úvodní branku, která padla po nepovedené hlavičce obránce Riegla, která zamířila do vlastní sítě.

Liberec vedení povzbudilo a o necelých deset minut později přidali domácí branku na 2:0 po pohledné kombinaci Blažka s Kerićem. „Ten druhý gól už vlastně definitivně rozhodl, zápas se za stavu 2:0 už jen víceméně dohrával, a i když jsme se snažili a vytvořili si nějaké akce směrem dopředu, nedařilo se nám je dotáhnout do úspěšného konce, na druhou stranu i Liberec mohl přidat další góly, měli tam také ještě šance a nakonec i penaltu. Liberec vyhrál zaslouženě,“ dodal českobudějovický lodivod.

Tobiáš pak Severočechům vysekl poklonu. „Chtěl bych soupeři pogratulovat, nejen k vítězství, ale i k účasti v evropských pohárech, které si dnešní výhrou zajistil. Je to pro ně určitě velký úspěch a ve hře mají navíc i Ligu mistrů,“ čímž kouč Jihočechů připomněl, že Liberec už letos v tabulce horší jak třetí být nemůže.


Liberecký trenér Ladislav Škorpil potvrdil, že to pro domácí byl hodně důležitý a těžký zápas. „Bylo to pro nás nesmírně náročné utkání. Vždy, když se blíží nějaký cíl, tak je vyvíjen určitý tlak na psychiku. Soupeř hrál dnes navíc v úvodu dobře, neřekl bych, že to bylo jeho zvýšenou aktivitou, ale bylo to jeho kvalitou. My jsme měli opět problémy s tím, udržet balón, protože soupeř na nás vytvářel tlak už při rozehrávce,“ přiznal i Škorpil, že úvod utkání byl hodně vyrovnaný.

I na klíčovém momentu utkání se oba trenéři shodli. „Ten gól na 1:0 byl pro nás vysvobozením, byl sice hodně náhodný, ale byl pro nás opravdu nesmírně důležitý, letos jsme tu zažili zápasy, kdy jsme hráli dobře a nic nám tam nespadlo, teď to bylo trochu naopak.“

Druhá branka Slovanu už ale kouče domácích potěšila i po estetické stránce. „Ten druhý gól už byl dán kvalitou našich hráčů v útoku. Blažek s Kerićem si tam dobře v daný moment poradili a tu akci vyřešili hodně fotbalově, i když šli vlastně do připravené obrany,“ vyjádřil se na závěr tiskové konference po utkání spokojený trenér Liberce Ladislav Škorpil.