Tak ofenzivní fotbalovou podívanou fanoušci na Střeleckém ostrově nepamatují. Fotbalisté Dynama především v prvním poločase předvedli doslova útočnou smršť a ač od dvacáté minuty prohrávali 0:1, dokázali utkání otočit na 3:1. "V prvním poločase jsme hráli asi nejlepší fotbal na jaře," přikyvoval spokojeně kouč Pavel Tobiáš.

I nezaujatý fotbalový fanoušek by musel nad průběhem prvního poločasu utkání Dynama s Baníkem Ostrava zatleskat. Oba celky se soustředily na ofenzivu, z čehož vznikalo velké množství brankových příležitostí. "My jsme do zápasu vletěli jako velká voda. Ten úvod byl opravdu vynikající, ale musím říci, že i ze strany soupeře, který každou možnost k protiútoku změnil ve smrtelné brejky. Jendou tam byla šance, jednou tyč a pak nám dali dokonce i gól. My jsme si ale vytvářeli šance a myslím, že v první půli se tady hrál asi nejlepší fotbal na jaře," pochvaloval si domácí trenér Pavel Tobiáš, jenž byl skvělou hrou svého celku až trochu zaskočen: "Mě to osobně až překvapilo, protože jsme měli zásahy do sestavy a ty byly poměrně velké. Ale to mužstvo prokázalo, že má sílu a dokázali jsme pracovat celý zápas. Když jsme dostali branku, tak jsem stále věřil, že zvedneme hlavu. Důležité pak samozřejmě bylo, že jsme do poločasu vyrovnali."

I druhý poločas zápasu byl velmi zajímavou podívanou, ve které padly tři branky. "Bylo patrné, že soupeř vstoupil do druhého poločasu se snahou to utkání vyhrát. Myslím, že to nám ale vyhovovalo, protože pak jsme mohli chodit do protiútoků. Měli jsme šance a dali jsme po chybách soupeře dva góly. O tom ale fotbal je. To vítězství bylo dnes naprosto zasloužené, protože jsme podali kolektivní výkon," pokračoval na pozápasové tiskové konferenci Tobiáš.

Ten v zápase postrádal pět hráčů základní sestavy, což se na hře projevilo ale jen minimálně. Po delší době se v základu objevili obránce Martin Laurinc a útočník Jan Svátek. "Vůči jejich výkonu nemám žádné výhrady. Laurinc měl poločas vynikající a ve druhém odpracoval to, co jsme potřebovali. Svátek pracoval celý zápas opravdu na sto procent, šel do soubojů a odvedl výkon, který odpovídá jeho kvalitám. Oba hráči naprosto stoprocentně splnili to, co jsme od nich očekávali," hodnotil výkon svých svěřenců Tobiáš. Menší výhrady měl pouze k defenzivní hře týmu. "Co se týká hry dopředu, tak jsem byl stoprocentně spokojený a co se týká hry dozadu, tak vůbec. Soupeře jsme pouštěli do brejků, odkrývali jsme obranu, nebyli jsme důslední a pouštěli jsme soupeře do útoku. Je to ale dáno tím, že například Riegel není ortodoxní stoper a Laurinc není zase ortodoxní bek," dodal na závěr budějovický kouč.

This div will be replaced

Ostravský trenér Verner Lička musel spolu se svými hráči skousnout již pátou porážku v řadě. "Přitom úvod zápasu byl z naší strany slušný a dalo by se říci, že to bylo takové splašené utkání. My jsme útočili, soupeř útočil a bylo tam spoustu volného místa. Na obou stranách převyšovala snaha jít dopředu ve větším počtu hráčů a tím pak měli hráči více místa. Domácí toho uměli využít a po gólu na 1:0 jsem cítil, že nás soupeř začíná přehrávat," všiml si zkušený ligový kouč, který v průběhu sezony nahradil na lavičce Baníku Karla Večeřu. "Poločas sice skončil 1:1, ale soupeř si asi zasloužil tu půlku vyhrát. Ta druhá půlka byla z naší strany lepší, ale bohužel jsme hned v úvodu dostali dva góly. Tam byly z naší strany ale pozitivní reakce na vzniklou situaci a i to střídání okolo šedesáté minuty přineslo efekt," pokračoval kouč Baníku.

Verner Lička si také všiml převahy budějovického týmu v hlavičkových soubojích. "Nazval bych to, že nás sestřelil vrchem, protože každý vysoký míč soupeř vyhrával. Dařilo se jim ve středu hřiště i před naší bránou. Na naší polovině kvůli tomu vznikalo hodně zmatků a domácí měli spoustu standardních situací a v tom byli hodně dobří," vysekl Lička poklonu budějovickému celku.

Ač Baník neodehrál na jihu Čech špatné utkání, na zisk alespoň bodu ale nárok neměl. "V obranné fázi děláme příliš mnoho chyb na to, abychom nedostávali góly. Naopak v naší útočné fázi není ta efektivita tak velká, abychom vstřelili více gólů," dodal na úplný závěr Verner Lička.

This div will be replaced