Sobotní program třetí nejvyšší soutěže slibuje zajímavý souboj dvou jihočeských celků - rezervní tým Dynama České Budějovice přivítá na domácí půdě fotbalisty Písku. Podzimní duel vyšel lépe hráčům Dynama, kteří porazili aspiranta na titul vysoko 3:0. Jak dopadne jarní odveta můžete sledovat prostřednictvím našeho webu díky textové online reportáži.

Rezervnímu týmu Dynama se v posledních týdnech výsledkově nedaří. Mužstvo vedené Jiřím Juráskem čeká na výhru od 4. dubna a z posledních šesti zápasů uhrálo bod za domácí remízu s předposledním Letohradem. O minulém víkendu se Jihočeši střetli s posledním týmem tabulky, béčkem Liberce. Mladý budějovický tým sice dvakrát vedl, nakonec ale odešel poražen 2:3.

FC Písek hrál ještě před dvěma lety jihočeský krajský přebor, v minulé sezóně skončil čtvrtý v divizní skupině A a nyní se drží na druhém místě naší třetí nejvyšší fotbalové soutěže. Jako nováček prožíval famózní začátek, kdy pobýval dokonce na špici České fotbalové ligy. Nastupuje za něj i mnoho bývalých hráčů, jež oblékali dres Dynama či dokonce budějovických odchovanců. V současné době mu na vrchol, který okupuje Vlašim, schází šest bodů. Před startem jarní části sezony posílilo písecký celek hned několik známých fotbalistů jako je Jiří Peroutka nebo Michal Polodna, kteří by měli týmu dopomoci k postupu do druhé ligy. Jihočeský celek dokázal dokonce na jaře vyhrát ve Vlašimi, jenže poté následně několikrát zaváhal a odstup prvního a druhého se opět zvětšil. V posledním zápase písecký celek nečekaně doma zaváhal s předposledním Letohradem, když uhrál pouze remízu 0:0.

Ani poslední vzájemný zápas s Dynamem píseckým fotbalistům vůbec nevyšel. Podzimní utkání vyhráli fotbalisté Dynama vysoko 3:0, když se střelecky prosadili Tischler, Riegel a Kovařík. Tým ještě pod vedením Karla Musila nastoupil v sestavě s větším množstvím hráčů z A-týmu (zahráli si Křížek, Riegel, Peroutka, Hudson, Jasanský, Kovařík, Žižka a Stráský), což se na hře samozřejmě projevilo.

Podobná sestava se nyní v sobotu očekávat nedá. Prvoligový tým Dynama čeká důležitý ligový boj s Baníkem a trenér Tobiáš má navíc starosti se zraněnými a vykartovanými hráči. Nekompletní přijedou na Složiště i fotbalisté Písku. Zraněné Pastyrika, Kubiše, Pravdu, Hrbáče a polodnu doplní v minulém zápase s Letohradem vyloučení Malý a Linhart, které čeká disciplinární trest.

O tom, jak se který tým vyrovná s hráčskými absencemi se budete moci přesvědčit zde na webu, kde v sobotu od 10:15 budeme zápas sledovat online.

Soupiska FC Písek
Brankáři: Marek Kučera, Jan Poplštein, Miroslav Samoel
Obránci: Ondřej Kosobud, David Kubiš, Jan Pastyrik, Jiří Peroutka, Roman Pivoňka, Jiří Pravda
Záložníci: Vlastimil Beránek, Michal Brozman, Aleš Červenka, Jiří Hrbáč, Josef Komárek, Martin Malý, Michal Skopalík
Útočníci: Petr Jendruščák, Tomáš Linhart, Michal Polodna, Michal Sleza, Marek Šafárik, Jan Zušťák