Mohl být hrdinou utkání, který jedinou brankou skolil na domácím stadionu 1.FC Brno. Po devadesáti minutách hry byl útočník Tomáš Sedláček jediným střelcem zápasu, avšak se spoluhráči se nakonec z vítězství neradoval. V posledních vteřinách utkání totiž o dělbě bodů rozhodl brněnský Došek, který potrestal zaváhání budějovické obrany. "Je to velká škoda, tenhle zápas jsme měli vyhrát," smutnil po zápase budějovický kanonýr.

Jak hodnotíte zápas a vaší vstřelenou branku?
Byla to pěkná fotbalová akce, dostali jsme se na koně a jen nám chybělo potvrdit to ještě druhým gólem. Je to velká škoda. Přestože jsme si dokázali svůj náskok hlídat do poslední minuty, tak se nám to v posledních sekundách nepovedlo udržet a nakonec máme jen bod.

Zápas přitom v první půli vypadal jako ten minulý domácí proti Kladnu..
Je to pravda, dali jsme první gól na 1:0, poté nastali pro nás další šance na zvýšení náskoku, ale bohužel to nevyšlo. V posledních sekundách jsme dostali na 1:1 a veškerá naše snaha byla pryč.

Vy osobně jste se dnes trefil podobně jako v minulém kole v Olomouci, akorát po centru z druhé strany, že?
Ano, trenér nás nabádá, abychom chodili jako útočníci na první tyč, abychom zabrali první polovinu brány. Teď mi to dvakrát vyšlo a jsem za to moc rád.

Nedalo se vyrovnávající brance třeba zabránit?
Tak určitě, kdybychom hru zadrželi na jejich polovině, míč bychom se snažili nefotbalově prodlužovat v rohu, tak se tu možná bavíme trošku jinak..

Můžete nám nějak blíže popsat vyrovnávající branku z vašeho pohledu?
Brňané měli standardu z půlky. Nám to ve vápně propadlo a Tomáš (Tomáš Došek) to tam doťukl.

V případě výhry jste se mohli dostat v tabulce před Brno, že?
Ano, je to také škoda, mohli jsme se tabulkou posunout výše a ujisti si více záchranu. Byla to velká motivace a je škoda, že jsme to nedotáhli do konce.

Dnes jste navýšili opět počet nerozhodných utkání, tato remíza je již patnáctá. Vypadá to, že rekord uděláte, myslíte na to?
My chceme vždycky vyhrát, ale nakonec zjistíme že i ten bod je opravdu dobrý (s úsměvem).

Nyní vás čekají dva zápasy venku, nejprve zachraňující se Žižkov a hned po té mistrovská Slavie.
Ano, teď jedeme dvakrát ven, nedá se nic dělat, musíme nějaké body nasbírat, když jsme doma dneska ztratili.