Další utkání v rámci anglického týdne odehraje budějovické béčko s východočeským Letohradem. Zápas vloženého 33. kola startuje v neobvyklých 17:00 hodin, ale na tradičním místě. Průběh střetnutí ze Složiště Vám přineseme samozřejmě online.

Lekci z produktivity dostali v sobotním zápase českobudějovičtí mladíci, kteří sice byli po většinu času aktivnějším mužstvem, jenže ze spousty brankových příležitostí nevytěžili potřebný gól. Zkušenějším fotbalistům pražské Krče tak stačila jediná trefa, ač výstavní, k zisku všech tří bodů.

Tři body, nutno dodat, že důležité, získal i nadcházející soupeř Dynama. FK Letohrad, který bojuje ve třetí nejvyšší soutěži o holé přežití, porazil v domácím prostředí poměrem 2:1 Hlavice a po několika kolech se odpoutal ze dna tabulky. Nyní tak Východočeši okupují 17. příčku se ziskem 17 bodů a právě duel v Budějovicích bude dalším klíčovým bodem v jejich plánu, jehož jasným cílem je v Letohradu zachovat i pro příští ročník ČFL.

V zimním období byl kádr doplněn zejména zkušenými fotbalisty, i když většinou pouze formou hostování. V týmu tak působí například bývalý ligový hráč Jablonce či Olomouce Tomáš Glos, nebo na jihu Čech dobře známý sparťanský odchovanec Ondřej Bíro.

Podzimní duel v Letohradu se českobudějovické rezervě příliš herně nevydařil, ale i přesto si z hlavního města odvezla jeden bod. Letohradské poslal do vedení brankou z poslední minuty prvního poločasu obránce Kočí a ani druhé dějství nenasvědčovalo tomu, že by domácí nezískali všechny body. Jihočechy zachránil až v 87. minutě trefou ze značky pokutového kopu Michal Mácha.

Lodivod budějovického celku Jiří Jurásek bude mít k dispozici zřejmě kompletní kádr a navíc se bude moci spolehnout na pomoc od svěřenců Pavla Tobiáše. Jako tradičně budou k dispozici Mrva s Jasanským a není vyloučen ani start některého zkušenějšího hráče z A-týmu.

Samotné utkání startuje na Složišti až v 17:00 hodin a jeho průběh bude k dispozici jak na našem webu, tak na serveru www.onlajny.cz.

Soupiska FK OEZ Letohrad:
Brankáři: Kykal Pavel, Klepek Filip
Obránci: Hynek Michal, Strasmeier Martin, Valta Jiří, Vaniš Michal, Rompotl Patrik, Kail Ondřej, Lukeš František
Záložníci: Kempf Tomáš, Gerža Lukáš, Hundák Martin, Stejskal David, Čada Michal, Řehák Jan, Kříž Martin, Adam Jakub, Bíro Ondřej, Glos Tomáš
Útočníci: Stejskal Miroslav, Kočí Miloslav, Honka Ondřej, Gulajev Radek