V devětadvacátém kole narazí rezerva Českých Budějovic na celek, jenž momentálně obývá dolní patra třetiligové tabulky. Jihočeši se drží na osmé příčce s devětatřiceti body, naopak Varnsdorf se posunul díky výhře nad Letohradem na patnácté místo a dosáhl šestatřiceti bodů. Oba soupeře tak dělí od sebe pouhopouhé tři body. Zápas se odehraje v sobotu 29. května od 10:15 na Borku.
Ve dvanáctém kole zavítali českobudějovičtí hráči na stadion Varnsdorfu. Ač měl Slovan v první půli územní převahu, nedokázali si domácí vytvořit gólovou příležitost. Hra se odehrávala převážně mezi šestnáctkami, k čemuž dopomohla budějovická rezerva, jež se zaměřila hlavně na bezchybnou obranu. Ve druhém poločase se diváci nakonec dočkali i brankových šancí. Zejména aktivní Urbánek zaměstnával hostující defenzivu. Nejprve prověřil brankáře Křížka, následně vybídl k úniku Morávka, ale pozorný gólman hostí byl opět na místě. O několik minut později se do největší šance domácích dostal Sládeček a Helcelet, avšak svoji příležitost dokázali promarnit. Na konci utkání se ozvali i fotbalisté z jihu Čech. Knietel společně s Houškou ale míč do sítě nevstřelili, zápas tak nakonec skončil nerozhodně 0:0.

Fotbalisté Varnsdorfu nyní okupují patnáctou příčku s šestatřiceti body. V deseti utkáních zvítězili, šest zápasů dovedli do nerozhodného stavu a čtrnáct duelů prohráli. Celkové skóre 39:49. V tabulce zápasů venku jsou Varnsdorfští posledním místě se třemi body. Na cizím hřišti v letošní sezoně ještě nedosáhli žádného vítězství, tři utkání skončila smírně a ve dvanácti zápasech poznali hořkost porážky. Celkové skóre na cizích stadionech 12:37.

V minulém kole fotbalisté Varnsdorfu přivítali na domácím hřišti celek z Letohradu. Na těžkém terénu dominovali domácí hráči, fotbalisté Letohradu se do žádné větší šance prakticky nedostali. Ve 27. minutě měli největší příležitost ke vsítění branky domácí Dvořák a Hyka, ale pozorný gólman Kykal nebezpečné střely zlikvidoval. Poté se ještě zkoušel prosadit aktivní Helcelet, ale tentokráte nepotvrdil pověst jarního kanonýra. Na začátku druhé půle milimetrově nacentroval Helcelet a obránce Šmalcl stačil pohotově dorazit do hostující brány. V 75. minutě Morávek pronikl do pokutového území, balon načechral Strouhalovi, jenž se nemýlil a nekompromisně zavěsil. O tři minuty nato se k teči dostal Kopáňko a pohotově zakončil k levé tyči. Domácí fotbalisté porazili svého soupeře 3:0.

Mezi zkušené fotbalisty patří brankář Vaňák, v obranné řadě vynikají stopeři Kopáňko s Urbánkem. V záloze pak dominují techničtí Helcelet s Morávkem, v útoku se doplňuje tandem Sládeček-Dvořák.

Trenér Vavroch nebude mít již k dispozici prvoligové trio Seman, Dvořák a Plocek. Všichni tři fotbalisté odjeli na dovolenou. V budějovické rezervě tak zůstali z ligových pendlů pouze Matoušek, Smíšek a Čáp společně se Svobodou. Proti Varnsdorfu by měl také nastoupit obránce Dobrotka. Naopak do sobotního zápasu nebudou moci zasáhnout zranění Maruška a Kordík, jenž má klíšťovou encefalitidu a do konce sezony se již na fotbalovém trávníku neobjeví. V sobotu bude lodivod Vavroch postrádat i útočníka Martina Smíška, jenž se bude o víkendu ženit.

Utkání, které bude řídit hlavní rozhodčí Mencl, bude pro domácí fotbalisty velice důležité. Mezi sobotními soupeři je pouze nepatrný rozdíl v ligové tabulce, Česká fotbalová liga je letošní rok zvláště vyrovnaná. Českobudějovické Dynamo v posledních třech zápasech neokusilo pocit vítězství – nejprve na domácím hřišti remizovalo bez branek s Karlovy Vary-Dvory, poté prohrálo v Ústí nad Labem 0:1 a v posledním kole nešťastně podlehlo Spartě Krč 2:3. Zápas se uskuteční v sobotu 29. května od 10:15 na Borku.