Záložní tým Dynama České Budějovice prohrál ve středečním vloženém kole na hřišti vedoucího Ústí nad Labem 0:1. Možnost vylepšit si reputaci dostanou Jihočeši již v sobotu na hřišti posledního týmu tabulky ČFL – Sparty Krč. Náš soupeř vedl na hřišti Hradce Králové ještě po poločase 2:1, přesto se ale domů vracel s výpraskem 2:4. Výkop je stanoven na 10:15.

Jihočeši si stále drží osmou příčku tabulky, kterou ale od sestupových míst dělí jen velmi málo bodů. Fotbalisté Dynama zkoušeli ve středu zvýšit bodový zisk na hřišti vedoucího Ústí nad Labem, v pohledném a dramatickém utkání se jim ale nepodařilo vstřelit branku a jediný gól domácího Saláka znamenal výsledek 1:0. V dresu našeho B-týmu nastoupili mimo jiné Seman, Penner, Matoušek, Dvořák, Adam, Plocek a Smíšek.

Spara Krč si předehrála svůj vložený zápas již v úterý, nic to ale nedokázalo změnit na prohře na hřišti Hradce Králové „B“ 2:4. Domácímu Mergancovi se dokonce podařil vstřelit hattrick.

Hradec Králové "B" - Sparta Krč 4:2 (1:2)

Branky: 22., 50. a 74. Merganc, 71. Kučera - 13. Čáp, 45. Šimeček
Rozhodčí: Benák
ŽK: Poděbradský, Ševčík – Hrubý
Diváci: 74 diváků

Sestava Krče: Nigoš - Šimeček, Hruška, Hrubý, Štach - Viskup, Krejcar (75. Neužil), Plachý, Vaněk - Moravec (54. Vobořil), Čáp (84. Kunt)
Trenér: Zdeněk Hruška.

Poslední Krči se v minulých kolech moc nedařilo. Prohrála venku s Letohradem a doma s Břevnovem. Poslední body získalo mužstvo okolo Zdeňka Hrušky překvapivě na hřišti ambiciózní Slavie za remízu 1:1 – to bylo 20. května. Mužstvo tedy okupuje poslední osmnáctou příčku s osmibodovou ztrátou na předposlední Varnsdorf. Skóre týmu je 32:51, žádný z hráčů se střelecky výrazněji neprosazuje… Na domácím hřišti je Krč také nejhorším týmem – z dosavadních čtrnácti zápasů získala pouze 16 bodů za čtyři výhry a čtyři remízy (skóre 12:19).

V posledním měření sil na hřišti na Borku se více dařilo Jihočechům. Díky brankám Grubera a Druláka totiž zvítězili 2:0.

Trenér Dynama Jaroslav Vavroch jistě moc dobře ví, že pět kol před koncem nemají Jihočeši zdaleka jistou účast v příštím ročníku České fotbalové ligy. V případě sestupu dvou českých týmů z druhé ligy může nastat situace, že budou z ČFL sestupovat týmy čtyři a Dynamo má v současné době na patnáctou Příbram náskok pouhých pět bodů! Proto je i každý zápas na hřiště soupeře důležitý a fotbalistům z jihočeské metropole nezbývá než bojovat o každý bod. Utkání začíná v sobotu v 10:15.