Po skončení sezóny u všech klubů dochází ke změnám v hřáčském kádru. Nejinak je tomu i v kádru SK Dynamo České Budějovice. Ani ne týden po závěru I. Gambrinus ligy se objevily první zprávy o přesunech hráčů a případných zájemcích o vyhlédnuté posily.
Středeční deníky (19. 5.) přinesly mimo jiné informaci o tom, že českobudějovický útočník David Lafata odejde do Slavie Praha. Možná si ho fotbalová Slavia vyhlédla po minulém kole, kdy se Lafata jako jeden z mála hráčů obou mužstev na hřišti bil do konce zápasu, bez ohledu na výsledek a skóre i závěr sezony.

A nebylo to poprvé, co se při utkání snažil vyždímat ze sebe všechno. "Žádnou konkrétní nabídku nemáme," ujistil výkonný ředitel českobudějovických fotbalistů Emil Kristek. "Zatím jsme nedostali ani zajímavou nabídku ohledně jiného hráče," dodal.

Českobudějovičtí už nechtějí udělat stejné chyby jako v minulosti. Mají dost prostředků na to, aby nemuseli své hráče prodávat za každou cenu. Z kádru mají zatím povolení odejít na zahraniční testy brankář Miroslav Seman (Kypr) a obránce Miloslav Penner (Skotsko). Oběma končí smlouvy a oba by šli do zahraničí bez náhrady. Pokud se však při testech neuplatní, dostali by nové smlouvy v Českých Budějovicích.