V sobotu uzavře letošní úspěšnou sezónu mužstvo Dynama na vlastním hřišti utkáním se soupeřem z nejatraktivnějších, pražskou Slavií. I pro trenéra Pavla Tobiáše je to velká výzva k potvrzení výsledků letošní práce. Žádnou speciální motivaci pro tým nechystá, podle jeho slov by o stoprocentním nasazení všech svěřenců měly rozhodnout přirozené motivační faktory, které jsou podle něj tři. "Prvním z nich je možnost poskočit o jedno místo v tabulce. K sedmému místu by nám teoreticky mohl stačit i bod, protože je zde předpoklad, že by Zlín mohl prohrát v Teplicích," uvádí první z nich. Připomeňme, že Dynamo už najisto letos skončí v první polovině ligové tabulky...
"Velkou motivací je pro nás všechny představa úspěšného zakončení výborně odehrané sezóny před zraky vlastního publika. Nedokážu si představit, že bychom nepovedeným závěrem pokazili dojem z celého ročníku. Konce často bývají takové kostrbaté a tomu se chceme vyhnout," přidává druhý důvod snahy kouč budějovického týmu a ihned dokončuje výčet toho, proč by hráči ze sebe v sobotním odpoledni měli vyždímat vše, co v nich na konci sezóny zbylo. "Samozřejmě je to fakt, že hrajeme s tak silným týmem, jako je Slavie. Mužstvo, které ještě před třemi týdny bojovalo o Ligu mistrů a má ve svých řadách několik bývalých nebo současných reprezentantů, je pro nás příležitostí skutečně kvalitní konfrontace."

Šestnáct, to je počet fotbalistů, kteří se budou rozcvičovat před utkáním se Slavií. Chybí zraněný Gruber, v léčení je i brankář Kafka, který se ve středu podrobil delší dobu plánované operaci. "Už jsme ho nechtěli nechávat čekat na konec ligy. Bude lepší to doléčit co nejdříve, aby byl k dispozici do přípravy na další sezónu. Na lavičce bude za něj připraven Minár," objasňuje Tobiáš. Michal Minár se postaví už dopoledne do branky B týmu, trenér půjčuje rezervě už tradičně i Čápa s Pivoňkou. K dorostu zamíří opět trojice Dobrotky, Skopalík a Kladrubský.

Představa, že v sobotu z Pavla Tobiáše vše spadne a on na chvíli hodí fotal za hlavu, je mylná. "První liga je čím dál náročnější, ale nedá se říct, že bychom se nějak těšili na konec soutěže. My už nyní pracujeme na tom, aby byl stejně úspěšný i ročník příští. S jedním koncem něco nového zase začíná, takže to nebude žádná velká změna v naší práci."

V sešívaném dresu možná naposledy nastoupí dnes již legendární Pavel Kuka, v Dynamu se žádné loučení nechystá. To potvrdil i Tobiáš: "Doufám, že nikdo takový není. U jediných, kteří jsou na hostování, tedy Homoláč a Dvořák, se jedná o jejich přestupu. Je zájem, aby se stali kmenovými hráči. Nikdy neříkej nikdy, pokud v létě přijde pro někoho lukrativní nabídka, asi se o přestupu jednat bude. Ale že bychom někomu dávali zítra hodinky, to ne."