Po penaltové prohře vydřela další cenné body v den osvobození v zápase s kvalitním soupeřem třetiligová rezerva Dynama České Budějovice, která na Borku zdolala dvěma slepenými góly Letohrad 2:1. Mužem zápasu byl Ivo Svoboda, jenž své 27. narozeniny oslavil pěkným gólem a poté i perfektní přihrávkou na vítězný gól.
Domácí začali velkým tlakem, jenže ze série standardních situací nic nevytěžili. Ve 13. minutě si na Houškův přetažený centr naběhl Knietel, ve skluzu ale zblízka pálil vedle. Ve 30. minutě dobře hrající Houška utekl po levé straně, předložil míč Mašátovi, před ním ale zadáci míč ukopli. Ve 40. minutě potáhl míč Čáp a jeho tvrdá střela zpoza vápna jen zasvištěla kousek od tyče do zámezí. Svůj dobrý výkon Jihočeši završili v samém závěru první půle: ve 44. minutě Mašát vyslal dopředu Svobodu, jenž s přehledem dal na 1:0, vzápětí po Čápově přihrávce si Svoboda pohrál se zadáky hostí a jako na talíři míč předložil Houškovi, který nedal Kykalovi v brance žádnou šanci. Po změně stran hosté znatelně přidali, přesto mohli po brejcích svůj nákok pojistit Jihočeši: ve 49. minutě po Šafránkově centru pálil Houška z voleje těsně mimo, tři minuty poté střílel Svoboda za vápnem těsně vedle, v 68. minutě se blýskl velkým sólem od vlastní brány do velkého vápna hostí Penner a v 78. minutě Svobodův lob stačil Kykal ještě konečky prstů zblokovat. Herní převahu však přesto ve druhé půli měl Letohrad, naštěstí však stačil jen snížit: v 72. minutě Vacek trefil břevno a volný Čada míč vrátil do sítě. Minutu před koncem drama gradovalo, míč jako při biliáru poletoval u brány Dynama mezi hráči, v ní ale neskončil.
Zdroj: Českobudějovické listy

Ohlasy trenérů

Jaroslav Vavroch, trenér: "Kromě dvou branek měli velké šance ještě Mašát, Knietel nebo Houška. Po snížení na 2:1 jsme se zbytečně báli o výsledek a nedokázali jsme udržet výkon a nasazení po celý zápas."