Na hřiště na jaře neporaženého Dynama přijel tým Jihlavy, který byl v tabulce pouhé jedno místo před domácími a ve vzduchu tak visely velmi důležité body. Černobílí tentokráte nenavázali na kvalitní jarní výkony a nedokázali se proti dobře organizované hře soupeře prosazovat. Naopak Jihlavští využívali každé šance k rychlému a nebezpečnému protiútoku. Po vyloučení Maršána pak dokázali využít zaváhání Švehly a deset minut před koncem šli do vedení. Právě Švehla ale napravil svou chybu, když přesnou hlavičkou srovnal v poslední minutě na konečných 1:1.

Reportáž a ohlasy uvnitř článku.

Hosté z Jihlavy od počátku utkání dokazovali, že chtějí v Budějovicích napravit ztrátu z posledního domácího zápasu a prvních deset minut nepustili Dynamo do žádného náznaku příležitosti. Jejich rychlý pohyb dělal domácím velké problémy a ti se jen málokdy dostávali za jihlavskou obranu. To se povedlo ve 12. minutě Škodovi, který se vřítil z levé strany do pokutového území, tvrdě vypálil a brankáře Krupicu musely po jeho ráně ještě dlouho brnět ruce.

Za osm minut si vyprášil rukavice i domácí Skála, který prokázal svůj um při nádherné ráně Pešky mířící z 25 metrů po břevno. Ve 23. minutě se pokusili dotáhnout do konce nejhezčí kombinaci poločasu Skopalík s Pravdou, hostující obránci ale dokázali zablokovat finální přihrávku na roh. Za dvě minuty vybojoval Pravda už téměř ztracený míč a po rohu Kladrubského hlavičkoval vysoko nad Švehla.

Hosté pozorně bránili a vyráželi k rychlým brejkům do rozhozené obrany Dynama. Z jednoho z nich vyslal v 30. minutě po sprintu Čermák střílený centr z pravé strany a míč lízal tyč Skálovy branky. Jen dalších šest minut nechal na trávníku trenér Soukup nevýrazného Koubíka, než ho vystřídal mladíkem Maškem.

Po přestávce to byl právě Mašek, připisující si po pětiminutové premiéře v Opavě druhý start v lize staršího dorostu, který rozběhal pravou stranu hřiště a rozproudil hru domácích. Ti měli ve druhé půli míč povětšinu času pod kontrolou, ale pozorní hosté z Vysočiny je do žádných šancí nepouštěli. První střela směrem k brance Krupicy mířila až v 70. minutě, ale Kladrubský neměl dobře seřízenou mušku. Naopak přesně se trefil za minutu Maršán, bohužel však kopačkou do kotníku odkopávajícího Kopice a sudí Lhoták nekompromisně sáhl do kapsičky pro červenou kartu. Aby to nebylo málo, Švehla během následujících deseti minut dvakrát podklouzl a zatímco první sólo Holého parádně zachránil Skála, proti druhé technické střele nejlepšího hráče na hřišti Čermáka už neměl šanci – 0:1.

Když už se zdálo, že jarní série Dynama skončí, vybojovali domácí dva rohy, z nichž ten druhý poslal v 90. minutě Picka přesně na hlavu Švehly, který přesnou střelou z deseti metrů napravil svou chybu a zaokrouhlil počet utkání bez porážky na deset – 1:1.

Jiří Malý

Ohlasy trenérů

Vlastimil Švehla: Jihlava hrála velice dobře, byli velmi běhaví a nám se nedařilo. Hlavně v záloze nás v důležitých okamžicích přehrávali. Pomohlo jim i vyloučení Maršána, podle mého názoru to nebylo tak hrozné, aby za to musela být červená karta. Pořád jsme ale věřili v bodový zisk, nejvíc asi já, protože jsem chtěl napravit svou chybu, po níž padl gól. Předcházela tomu ještě jedna podobná chyba, když jsem na tvrdém povrchu podklouzl a jejich hráč mi vypíchl míč. Naštěstí to výborně zachránil Skála. Podruhé jsem zase uklouzl, chtěl jsem potom odpálit míč, ale dal jsem to jejich hráče. Ten nahrál a střelec to trefil přesně. Jsem moc rád, že jsem to mohl napravit v poslední minutě. Mám za úkol chodit na zadní tyč a viděl jsem, že na penaltě je volno. Snažil jsem se zamířit, i když míč mě spíš trefil. Spadlo to tam a my jsme prodloužili tu naši jarní sérii. I když měli jsme doma vyhrát.

Miroslav Soukup, trenér: Role favorita nám nesedí. Opět se potvrdilo, že hrajeme lépe venku. Doma kluci zatím nedokážou ustát ten tlak, že musí tvořit. Je to v psychice. Pro ně je to těžké i proto, že většina z nich má svaťák a čeká je maturita. I k tomuto musíme přihlížet. Věřím, že po maturitě z nich všechno spadne a ve Zlíně zase ukážou, jak umí hrát. Dnes jsme hráli s nadprůměrným týmem, vždyť Jihlava je na jaře na osmém místě tabulky. Připravovali jsme se na těžké utkání a jeho průběh to potvrdil. Jihlava působila herně kompaktnějším dojmem a my jsme nehráli dobře. V kabině jsem řekl, ať si každý sáhne do svědomí, jestli pro vítězství udělal všechno. Dnes nelze nikoho vyzdvihnout, pouze s výjimkou mladého Maška. To je hráč, který je o dva roky mladší a byl to pro něj těžký debut. Trénuje s námi a já čekal na šanci. Ta přišla teď, neboť Koubík na začátku zápasu nebyl ve své kůži a jeho strana hořela. Dopředu také nic konstruktivního neudělal. Vystřídal jsem ho tedy ještě před poločasem. Mašek mě určitě nezklamal, ve svém testu uspěl.
Vzhledem k tomu, jak se zápas vyvíjel, je pro nás bod ziskem.