V minulém kole České fotbalové ligy přišli fotbalisté záložního týmu Dynama České Budějovice o svojí dlouhou sérii neporazitelnosti, když prohráli na Břevnově gólem z pokutového kopu. Potvrdit zlepšené výkony na domácím stadionu na Borku mohou Jihočeši již tuto sobotu, kdy budou hostit dvanáctý tým tabulky FK OEZ Letohrad. Utkání začíná jako tradičně v sobotu v 10:15.
Prohra v minulém zápase na Břevnově znamenala pro Jihočeši pád na sedmé místo velevyrovnané tabulky ČFL. V následujících dvou zápasech hrají fotbalisté Dynama dva zápasy na domácí půdě (příští sobotu s Karlovými Vary) a dá se tedy očekávat boj o horní příčky tabulky.

Minulý zápas skončil pro fotbalisty z jihu Čech smolně, na hřišti Břevnova prohráli 0:1, když jedinou branku zápasu vstřelil v 65. minutě Filinger.

Letohradský tým hrál v minulém kole doma proti Karlovým Varům a před 750 diváky prohrál 1:2, když rozhodující branku zápasu vstřelil v 78. minutě Zapoměl.

LETOHRAD – KARLOVY VARY-DVORY 1:2

Branky: 27. F. Dvořák - 18. Jón, 78. Zapomněl
Rozhodčí: Racek
ŽK: F. Dvořák, Valta, Karal - Kubeš, Jón
ČK: 87. Peřina

Sestava Letohradu: Kykal - Peřina, Karal, Plašil, Syrůček - Körmöczi, Valta, Vašata (64. Strasmeier), F. Dvořák - Čada, Vacek (46. Gerža, 85. Kovanda)
Trenér: Miloš Mejtský.

Fotbalistům Letohradu se v posledních kolech příliš výsledkově nedaří. Naposledy vyhráli 10. dubna doma proti rezervě Liberce a v následujících čtyřech zápasech získali pouze dva body za remízy doma proti Ústí nad Labem a Břevnovem. V současné době je tým z Pardubického kraje na dvanáctém místě tabulky se ziskem 32 bodů a skóre 33:35. Nejlepším střelcem týmu je Čada, který nastřílel sedm branek.

V podzimním zápase Letohradu s Dynamem byli šťastnější domácí, kteří díky brankám Ditricha Čady zvítězili 2:0.

Ani sedmé místo tabulky a 35 bodů na kontě neznamená pro Jihočechy jistotu záchrany, a proto se dá v sobotu očekávat tuhý boj o každý ligový bod. Zápas začíná v sobotu v 10:15 na stadionu na Borku, všichni příznivci kvalitní kopané jsou srdečně zváni.