Jedním z představitelů klubu, který dlouhé minuty odpovídal na dotazy novinářů na předsezónní tiskové konferenci, byl také předseda představenstva Karel Poborský. Právě on také jako první promluvil o ambicích klubu na nadcházející sezonu, povyprávěl o přestupové politice a mimo jiné vysvětlil, jak to vlastně bylo se zájmem Dynama o útočníka Davida Lafatu.

Jaké jsou cíle Dynama pro nadcházející ligový ročník?
Rádi bychom hráli ve středu tabulky někde okolo osmého až desátého místa. Chceme se od začátku až do konce sezony vyhnout bojům o záchranu. Cílem bude prožít klidný rok. Zároveň chceme dojít co nejdále v českém poháru.

Před přípravným obdobím byl také představen nový trenér A-týmu..
Ano, do klubu přišel trenér Kmoch, díky kterému bychom chtěli začít co nejvíce využívat mladých hráčů, našich odchovanců. Právě tento kouč má s mladými hráči velké zkušenosti a obrovský přehled. Jeho příchodem jsme udělali krok dál. Cílem klubu totiž je, aby hráči, kteří prošli naší mládeží, došli až do A-týmu a výrazněji se prosadili.

V kádru se objevilo velké množství nových hráčů. Nebude to trochu riziko?
Určitě to může být riziko, na druhou stranu jsme se minulý rok zachránili, ale druhá polovina sezony nebyla z naší strany vůbec dobrá. Ten kádr potřeboval nový impuls a určitou změnu. Na to, jestli se nám to povedlo, si budeme muset ještě počkat. Pevně ale věříme, že ti hráči sem k nám přišli cíleně, nebyly to žádné náhodné kupy a že nám to teď vrátí na hřišti.

Povedlo se vám během léta přivést do týmu všechny hráče, které jste chtěli?
Před začátkem přípravy ten seznam vytipovaných hráčů bývá samozřejmě hodně dlouhý. V některých případech to pak skončí na financích, jindy zase na neochotě klubu a nebo někdy i samotných hráčů. Hlavní přestup, který se nám nepovedl, byl David Lafata, jenž odešel do Jablonce.

Dlouho se přitom zdálo, že se David Lafata do Českých Budějovic přeci jen vrátí..
S Davidem proběhlo několik osobních jednání. On byl jednu dobu nakloněný a připravený k nám přestoupit. Tehdy to ztroskotalo na tom, že ten jeho rakouský klub ho nechtěl uvolnit a ukončil jednání se všemi českými kluby. Pro nás pak bylo velké překvapení, když se David najednou objevil v Jablonci a zavolal nám až ve chvíli, kdy měl s klubem podepsanou smlouvu. David se vydal vlastní cestou a my mu můžeme pouze popřát štěstí.

Přesto se kádr hodně obměnil. Dá se odhadnout, kdo by mohl být největší posilou?
Na nějaké hodnocení posil je ještě brzy. Hodně si ale slibujeme například od Petra Benáta, který v Teplicích nedostával tolik důvěry. Už trenér Kmoch zdůrazňoval, že je Petr absolutní profesionál, my na něm budeme chtít hodně stavět a doufáme, že víc než nahradí Martina Vozábala.