Podle názoru fanoušků před zápasem hrál Dragoun Břevnov velmi slušnou podzimní část sezony, ale na jaře se týmu nedaří. V pošmourném nedělním odpoledni se však ukázalo, že dokáže být béčku Českých Budějovic velmi vyrovnaným mužstvem. O tom, že zápas neskončí bezbrankovou remízou, která by byla i vcelku spravedlivá, rozhodla situace v 65. minutě, jež skončila penaltou.
Břevnov začal aktivně a již ve 3. minutě zahrával první rohový kop, z něhož mohl být i první gól. Jen zhruba o metr minul střelou po zemi Bezpalec levou tyč. Domácí si vcelku udržovali tlak a soupeře k ničemu nepouštěli. V 8. minutě prudce vystřelil Rosenkranz, ale Michal Minár jeho střelu pohotově vyrazil. V 11. minutě Lískovec bravurně obešel nejprve Čápa, pak prošel i přes ostatní zadáky a ze středu pokutového území pálil asi půl metru vedle levé tyče. Úvod byl tedy velmi živý.

Českobudějovické mužstvo mělo pramalou šanci vytvořit si nějakou valnější akci, kromě pár úniků, které však končily u obrany nebo brankáře. Ve 14. minutě si domácí poprvé vyzkoušeli, jak drsný stoper je budějovický Penner. Při jeho stínovém stíhání unikajícího hráče nezískali ani rohový kop. Po autovém vhazování v 16. minutě si černobílí konečně vypracovali pohlednější akci, když záložník Mašát poslal skákavou střelu od velkého vápna, ovšem přímo do rukou připraveného brankáře. Hostující Šafránek si vzápětí po důrazném souboji vykoledoval napomenutí rozhodčího, ale standardka Dragounu byla přímo pro brankáře. V 19. minutě si Českobudějovičtí vybojovali první rohový kop. Obránce Peroutka však poslal hlavou míč také jen gólmanovi. Po 20. minutě se domácí přece jen trochu unavili a Jihočeši získali více prostoru ke svým pokusům o průnik k Markově brance. Na druhé straně Bošanský zkusil střelu z dálky, leč šla velmi mimo.

Oba týmy kazily své šance hlavně nepřesnostmi při předávání míče. Ve 24. minutě zkusili překvapit domácího brankáře Mašát s Hrbáčem, ale nepodařilo se. Marek Hrbáčovi střelu chytil. Začalo se hrát více mezi šestnáctkami a obě mužstva získávala velmi často standardní situace četnými fauly. Z tohoto "systému" však bylo jen v prvním poločase 5 žlutých karet. Fotbal se stal dosti nepohledným. Ve 35. zkoušel rychlonohý Čančura vystřelit z otočky, ovšem jeho pokus byl velmi měkký a gólman jej v klidu chytil. Ve 42. opět po standardní situaci hlavičkoval Ivo Svoboda asi dva metry vedle pravé tyče. Obraz hry se však do konce poločasu nezměnil. Úsilí na obou stranách jako kdyby polevilo. Úplný závěr patřil Dragounu, který si vytvořil dvě šance: při první napálil míč z dálky Rosenkranz a tečovaná střela šla vysoko nad branku. Rohový kop byl se štěstím odvrácen zadáky. Druhá akce skončila ofsajdem.

Druhou půli začali aktivněji fotbalisté z jihu Čech, avšak hlavní rozhodčí častokrát pískal právě proti hostům. Stačilo, aby kdokoli zalehl na pažit a ihned byla přerušena hra. Výsledkem byl velmi neplynulý fotbal. Po sérii několika rohů břevnovských hráčů vyboxoval dobrou příležitost domácích s velkým úsilím brankář Minár. V 52. po dalším domácím pokusu Minárovi utekl míč, čehož samozřejmě dragouni pohotově využili, ale finální střela mířila k nelibosti diváků k oblakům. Přesto však neustále dotírali na budějovickou branku, od které míč se štěstím odvraceli zadáci. V 56. minutě poslal Penner "oblouček" až z vlastní poloviny na Markovu branku. Gólmana pokus dosti vystrašil, leč míč proletěl asi metr nad břevnem. Budějovická rezerva na chvíli získala převahu a hrálo se na půlce Dragounu. Přihrávky však byly nepřesné a defenzivní řada, řízená exslávistou a exbudějovickým Liborem Kollerem, nechtěla udělat žádnou chybu. Snaha o gól pokračovala na obou stranách.

Tři minuty nato získali Pražané další roh, který byl ve velmi nepřehledné skrumáži v pokutovém území odvrácen na roh z druhé strany. Hráči červenobílého týmu jako jeden muž křičeli, že se jednalo o hraní rukou, ale sudí Rožec situaci řešil dalším rohovým kopem. Naneštěstí pak poté, co Šafránek vyhlavičkoval míč z brankové čáry, Jihočeši faulovali v pokutovém území a k potěšení diváků ukázal rozhodčí okamžitě na penaltu. Filinger ji proměnil a bylo to 1:0.

V 70. minutě poslal Čančura prudkou střelu jako pozdrav Markovi, který ji reflexivně vyrazil do pole. Střídající Skopalík pak hru velmi oživil, ale ani jeho snaha k vyrovnání nevedla. S přibývajícími minutami se na kopačky obou mužstev vkrádala nervozita. Čančura se v 80. minutě ocitl ve velké šanci, ale dragouni přímo zběsile bránili a k tomu podle názoru rozhodčího Čančura fauloval, a tak si domácí mohli oddechnout. Emoce opět vzrůstaly, když pomezní rozhodčí chybně odmával Jihočechům ofsajd. Knietel dokonce dostal za protesty žlutou kartu. Sám "postižený" vzápětí vybojoval velmi šikovně standardní situaci, ale byla opět odvrácena obranou a zpětnou střelu si pohlídal brankář. Střídající Socha pak vůbec nedělal čest svému jménu a předvedl několik rychlých úniků včetně křižné střely, která šla ke štěstí hostů mimo branku. V 88. minutě však dostal aktivní Svoboda loktem do obličeje a černobílí získali standardku ze slušného místa. Penner zkusil přímo zakončit, avšak těsně mimo.

Na konci utkání diváky rozezlil důrazný Čančura, který se pustil tvrdě do souboje s protihráči, přičemž se fanoušci dožadovali žluté karty. Hosté však paradoxně zahrávali standardní situaci, ale pozornou domácí obranou byla opět odvrácena, po závaru před Markovou brankou šla střela kamsi do koruny kaštanu. Přestože závěr patřil tentokrát hostům, budějovickým fotbalistům se nakonec nepodařilo ani vyrovnat.