Během loňské sezony byl postrachem všech brankářů v ČFL, když nejprve v dresu Graffinu Vlašim a Slavoje Vyšehrad nastřílel soupeřům celkem čtrnáct branek. Dnes se Patrik Zajac teší na svůj první ligový start a na to jak bude střílet góly soupeřům jako je Sparta či Ostrava.

Patriku, jak vlastně došlo k vašemu prvnímu kontaktu s Dynamem?
Doneslo se mi, že trenér Dynama Jan Kmoch by měl o mé služby zájem. Můj manažer tedy do klubu zavolal, v polovině června jsem s týmem zahájil přípravu a byl jsem na v Dynamu na zkoušce.

Co od svého prvoligového angažmá očekáváte?
Pochopitelně doufám, že se ve svém prvním angažmá v první lize prosadím, budu pravidelně hrát a taky dávat nějaké góly.

Smlouva je již podepsaná, ale jak jste prožíval dny před podpisem respektive když jste o angažmá bojoval?
Tak určitě jsem byl nervózní, bylo to takové na vážkách buď ano nebo ne. V každém tréninku jsem se snažil bojovat o místo a doufal jsem, že to vyjde. Po samotném podpisu smlouvy jsem byl už klidnější.

Před podpisem to tedy pro vás bylo náročnější něž v současné době?
To zase určitě ne. Ono je to stále náročné i teď, protože je zde obrovská konkurence a já z pozice hráče přicházejícího z třetí ligy budu bojovat o místo každý den.

A jaké byly pocity po podpisu smlouvy? Ulevilo se Vám?
Samozřejmě ta nervozita ze mě spadla, teď je to lepší, je větší klid a musím podávat co nejlepší výkony, aby se mnou byla spokojenost.

ČFL je sice minulostí, ale jak vzpomínáte na angažmá ve Vlašimi a na Vyšehradě?
Tak z obou působení v České fotbalové lize mám jenom dobré pocity. Ve Vlašimi byla super parta i trenéři byli super a zažil jsem tam moc pěkný půlrok. Stejné to pak bylo i na jaře na Vyšehradě.

Můžete mi prozradit s kým v týmu nejvíce kamarádíte?
Tak určitě s Ferdou Hudsonem (smích).

Jak na Vás působí zdejší fotbalové prostředí?
Tak to zázemí je tu moc pěkné. Udělal se nový vyhřívaný trávník, takže to tady vypadá velmi pěkně, celkově stadion je taky moc pěkný, tak doufám, že bude chodit co nejvíce diváků a že nás poženou za dobrými výsledky.

Vedení Dynama také potvrdilo zájem o vašeho bratra. Jste s ním v kontaktu?
No určitě jsem mu volal, ale nevím jestli ho pustí vedení na Slovensku. On by tady určitě rád byl, je to pro něj motivace, ale jak říkám, záleží jak se dohodne s vedením na Slovensku. Od toho by se to všechno odvíjelo.

Díky za rozhovor a hodně štěstí.