Jedním z mladíků, kteří byli z juniorky před začátkem přípravy přesunuti do prvního mužstva, je i Vladimír Dobal. Dvacetiletý ofenzivní středopolař nebo útočník patří k největším překvapením letní přípravy. Zatímco ještě na začátku loňské sezony absolvoval letní přípravu v Týnu nad Vltavou, během jednoho roku se posunul až do ligového týmu. "Především rakouské soustředění a zápasy proti věhlasným týmům bylo pro mě něco úplně neskutečného," popisoval své dojmy fotbalista, který dokázal v loňském ročníku ČFL nastřílet šest branek.

Vladimír Dobal zažívá neskutečné období. Během podzimní části loňské sezony se stal základním kamenem třetiligové rezervy a díky dobrému výkonu v jarním zápase s rezervou Sparty upoutal nového kouče Dynama Jana Kmocha, který tehdy vedl letenské mladíky. Pak šlo už všechno velmi rychle, nový kouč Jihočechů vzal rtuťovitého záložníka do přípravy A-týmu a ten se mu začal odvděčovat dobrými výkony. Ne náhodou pak Vladimír Dobal odcestoval s týmem do Rakouska, kde probíhala herní příprava mužstva. "Z celého soustředění mám ty nejlepší dojmy. Bylo to vážně super. Na tréninky jsme dojížděli na dvě fotbalová hřiště. Jedno hřiště jsme měli také přímo u hotelu, prostředí samotného hotelu bylo také super, takže to pro mě bylo úplně neskutečné," řekl ještě v rakouském Kufsteinu budějovický mladík.

Vladimír Dobal také nastínil, jak vlastně čtyřdenní příprava v Rakousku probíhala: "Na začátku jsme měli pár výběhů, ale pak to bylo už vše zaměřeno na hru s míčem a na tu samotnou herní přípravu." Jihočeši stihli odehrát také dva zápasy s atraktivními soupeři, do kterých zasáhl Vladimír Dobal také zasáhl. "V prvním zápase proti Frankfurtu jsem odehrál jen pár minut na konci. Už před začátkem byly určené dvě jedenáctky, na každý poločas jedna. A já byl vlastně jediný hráč, který střídal v průběhu hry," a jedním dechem také popisoval, jak zápas proti německému celku vypadal: "Z naší strany ten zápas nebyl špatný, měli jsme i několik zajímavých šancí. Trenér ale asi úplně spokojený nebyl, málo jsme stříleli a opět z toho byl takový ten remízový bezbrankový zápas, kterých jsme odehráli letos v přípravě už několik. Je to určitě smůla a škoda, nějaký gól bychom už rádi vstřelili."

Vstřelit parádní gól se Jihočechům podařilo paradoxně v zápase s nejsilnějším týmem, proti kterému během přípravy nastoupili. Duel proti tureckému Fenerbahce zůstane asi všem lidí okolo Dynama dlouho v paměti a nejinak to bude i u Vladimíra Dobala, který strávil na hřišti ve společnosti fotbalových hvězd půl hodiny. "Ten zápas proti Fenerbahce bylo něco neuvěřitelného. Už hodinu před zápasem tam byl samý Turek, tribuna byla dlouho před začátkem skoro plná. Bylo to hodně zajímavé a moc jsem se na to těšil," popisoval mladík Dynama své dojmy. Právě na dobré výkony Vladimíra Dobala několikrát upozorňoval i Jan Kmoch. O své pozici v týmu ale dvacetiletý fotbalista zatím nepřemýšlí. "Na to je ještě dost brzy. Slova chvály sice potěší, ale člověk je jednou nahoře a pak zase třeba dole. Stačí jeden nepovedený zápas a člověk může o svou pozici v týmu lehko přijít. Já jsem šťastný, že jsem mohl být tady na tom soustředění. Bylo to super a především zápas proti Fenerbahce byl velkým zážitkem," doplnil sympatický fotbalista..