Rezervní tým Dynama obsadil na víkendovém turnaji v Soběslavi druhou příčku, když nejprve porazil domácí tým 4:0 (góly dávali Nekvinda 2, Nitrianský a Kaňák) a poté na penalty prohráli se Spartakem Sezimovo Ústí. Finálový zápas skončil v normální hrací době 1:1 (Kučera).

Finálový zápas turnaje v Soběslavi začali lépe fotbalisté Spartaku a mladíci Dynama se krátce dostali pod tlak. V 11. minutě nebezpečně centroval do vápna Sedliak a gólman Skála měl plné ruce práce. Po rohových kopech se snažili prosadit dále Předeta s Mach, mířili ale nad. Ve 26. minutě měl další dobrou příležitost Sedliak, ale i on pálil nad. Hráči rezervy Dynama poprvé zahrozili ve 30. minutě, kdy hlavičkoval těsně nad Příhoda. O pár vteřin později se do stoprocentní šance dostal Picka, jenže gólmana Chylíka nepřekonal. Neuběhla ani další minuta a z ničeho nic se před gólmanem Sezimovo Ústí zjevil Kaňák, ani on však ve stoprocentní šanci neskóroval.

Když mladíci Dynama poté nastřelili na začátku druhé půletyč (gól by stejně kvůli ofsajdu ale neplatil), zaradovali si na druhé straně hráči Spartaku. Po stažení Sedliaka se z penalty nemýlil Kostečka. Dynamo ale dokázalo rychle odpovědět. Na konci poločasu se po centru z levé strany střelou v pádu trefil Miroslav Kučera a bylo to 1:1. Jedinou vážnější šanci spálil v závěru zápasu Chotovinský, který zamířil hlavou nad. O vítězi tak musely rozhodnout pokutové kopy.

V těch se dařilo lépe fotbalistům Spartaku. Po úvodních pěti penaltách byl stav 4:4 (za Dynamo se trefili Mácha, Trněný, Poutar, Kučera a minul pouze Picka), ani šesté série o vítezi nerozhodla (gól za Dynamo zaznamenal Ryšánek) a konec zápasu tak přišel až v sedmé sérii, kdy gól nedokázal vstřelit Nitrianský. Dynamo tak na turnaji obsadilo druhou příčku. Třetí skončila rezerva Slavie a poslední byli domácí hráči Soběslavi.

O semifinálovém zápase Dynamo B - Soběslav 4:0 více zde

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Karel Musil (trenér Dynama): "Byl to oboustranně výborný fotbal. V první půli byl Sezimák fotbalovější, ta zkušenost jeho hráčů se projevila. Závěr poločasu ale patřil nám a je škoda, že jsme neproměnili své dvě tutovky."