Dalším fotbalistou, který by měl v kádru prvního mužstva Dynama zvýšit konkurenci, bude dvaadvacetiletý útočník Patrik Zajac. Nadějný fotbalista, jenž v loňské sezoně oblékal dres Graffinu Vlašim a Slavoje Vyšehrad, podepsal na jihu Čech tříletý kontrakt. Tuto informaci přinesl jako první zpravodajský server sme.sk, což potvrdil i sekretář Dynama Milan Čadek: "Je to skutečně tak, Patrik na testech v našem klubu uspěl a je již v současné době hráčem Dynama."

Patrik Zajac nastřílel během loňské sezony ve třetí nejvyšší soutěži celkem čtrnáct branek - šest na podzim v dresu Vlašimi a osm na jaře za Vyšehrad. Za své půlroční působení na Vyšehradě se navíc stihl zapsat do historie klubu - v zápase 26. kola ČFL proti Blšanům vyhráli domácí vysoko 6:0 a právě mladý rtuťovitý útočník vstřelil čtyři góly. Jméno Zajac přitom není fotbalové Praze zcela neznámé, Patrikův otec totiž působil v osmdesátých letech ve Slavii v době, kdy za sešívané hráli například Karel Jarolím, Luboš Kubík nebo Ivo Knoflíček.

Během letní přípravy nastupoval za Dynamo velmi pravidelně a trenér Kmoch byl s jeho výkony spokojen, což potvrdil už na turnaji ve Včelnici. "Patrik Zajac je šikovný hráč s dobrým průnikem a s citem pro situaci. V prvních přípravných zápasech s ligovými soupeři byl pochopitelně nervózní, ale jinak jsem s ním také velmi spokojený. Věřím, že se bude ještě zlepšovat," řekl doslova budějovický kouč.

Slovenský zpravodajský portál sme.sk přinesl také informaci o tom, že se Dynamo zajímá o Patrikova bratra Gabriela, který působí v košické Lokomotivě. "I tuto informaci mohu potvrdit, skutečně se o Gabriela Zajace zajímáme a rádi bychom ho v klubu testovali," doplnil pro náš web Milan Čadek.