Malé jihočeské finále turnaje s názvem E.ON ČR Junior Cup pro fotbalové talenty do deseti let skončilo o víkendu na Sportovním centru mládeže SK Dynamo České Budějovice vítězstvím týmu ABC Braník, celku který se probojoval z kutnohorského regionální kola. Na malé fotbalisty Dynama zbylo až sedmé místo a pouť letošním turnajem pro ně tak skončila.

Za Braníkem se na druhé místo probojoval SK Čtyři Dvory a třetí byl druhý finalista z kutnohorského kola - Čáslav. Právě tři první celky postupují do zářijového Velkého finále E.ON ČR Junior Cup, kde se utkají z vítězi oblastních kol z jižní Moravy, Vysočiny a Zlínska.
„Jihočechům tak zůstal do poslední části turnaje pouze jediný zástupce, Čtyři Dvory. Bojovaly však velmi srdnatě a ve finále podlehly Braníku až na pokutové kopy. Celkově turnaj ukázal velmi dobrou úroveň,“ zhodnotil Malé finále, ve kterém bojovalo deset celků Vladimír Vácha ze společnosti E.ON ČR, která je hlavním sponzorem turnaje.

Dále poznamenal, že sílu celků z Kutnohorska potvrdila i Čáslav, která v utkání o třetí místo porazila Blatnou 5:0. Páté místo vybojoval Tábor, který udolal Český Krumlov. Trochu zklamáním byl výkon mladíků z českobudějovického Dynama, kteří skončili až na sedmé příčce. „Myslím si, že výsledky letošního Malého finále neukazují na to, že by jihočeské kluby pracovaly špatně s mládeží. Opak je pravdou a ukázaly to i minulé ročníky E.ON Junior Cupu, kde dokázaly jihočeské celky vítězit. Čtyři Dvory navíc mají ještě na vítězství podle dosavadních výsledků velkou šanci,“ dodal Vácha.

E.ON ČR Junior Cup 2008 pokračuje tuto neděli 1. června premiérově na Zlínsku, konkrétně na Stadionu FC Morkovice.
Další informace naleznete na www.eonjuniorcup.cz.

Konečné pořadí týmů E.ON ČR Junior Cup 2008 – Malé jihočeské finále:
1. místo ABC Braník
2. místo SK Čtyři Dvory
3. místo Zenit Čáslav
4. místo TJ Blatná
5. místo FK Slavoj Český Krumlov
6. místo FK Tábor
7. místo SK Dynamo
8. místo Tatran Prachatice
9. místo FC ZVVZ Milevsko
10. místo Sokol Jindřichův Hradec