Aktualizováno o komentář! Po středeční výhře nad rezervou Slavie juniorka Dynama výhru slaví i po sobotním derby se Sezimovým Ústím. Svěřenci kouče Karla Musila si do přestávky vypracovali dvoubrankový náskok, který se ale „Ševcům“ ještě podařilo dotáhnout. Zlomovým momentem se tak stala třetí branka domácích z nohy Zdeňka Ondráška. Velice kvalitní výkon pak juniorka podtrhla ještě dalšími třemi přesnými trefami. Konečný výsledek 6:2 se tak z pohledu ambiciózního Sezimova Ústí dá označit za ostudnou porážku. V dresu Dynama se blýskl útočník Jiří Adamec, který vstřelil dvě branky.

Za ideálního počasí před rekordní jarní návštěvou proti sobě v jihočeském derby nastoupily celky Dynama B a Spartaku Mas Sezimovo Ústí. Zápas byl důležitý zejména z pohledu domácího Dynama, které ještě nemělo definitivní jistotu, že bude hrát v ČFL i příští sezónu. Tomu odpovídala i výpomoc ligových pendlů a také aktivita s jakou černobílí do zápasu vstoupili. Během úvodních patnácti minut měli domácí čtyři dobré příležitosti ke skórování, ale ani jedna z jejich střel se nevešla mezi tři tyče. Po gólu volala zejména bomba Adamce, která prosvištěla okolo pravé tyče bezmocného brankáře Chylíka a velice nebezpečně vypadalo i zakončení koníčkem po rohovém kopu, které zapadlo těsně za břevno sezimoústecké branky. Hosté poprvé zahrozili v 18. minutě, kdy možná gólovou střelu ztečoval Mach nechtěně mimo, takže ani při této šanci nemusel brankář zasahovat. Ve 29. minutě již rychlá akce domácích skončila gólem, jenže branka nebyla uznána pro ofsajd. O pět minut později už padl regulérní gól, když krásnou akci Ondráška a centrujícího Dolejše zakončil hlavou do protipohybu Chylíka Adamec. Potlesk početného publika si vysloužila situace ze 39. minuty, kdy Šmídovu dalekonosnou přízemní ránu brankář Sezimova Ústí neudržel a domácí střelec Adamec nadvakrát Chylíka nepřekonal. Spartak dal o sobě vědět dvě minuty před koncem poločasu, když se ve vápně uvolnil Kočí a prověřil Vršeckého v brance domácích. Ještě do přestávky se ale skóre přece jen měnilo. To si Dobal naskočil na centr Adamce a skóroval na 2:0.

Také do druhého poločasu vstoupilo aktivněji Dynamo. Spolupráce Dobala s Adamcem skončila vedle branky a ohrožení branky Spartaku znamenala prudká, leč nepřesná hlavička Vladimíra Dobala. A potom přišla na řadu úrodná pětiminutovka, která přinesla tři góly. Nejprve se dostali ke slovu hosté, kteří snad z první vážnější akce v druhé půli snížili. Po rohu Rožbouda se hlavou prosadil Mach a za tři minuty bylo srovnáno, když nekompromisně pod břevno zakončil Horka. To byla pro českobudějovické mladíky hodně studená sprcha. Zdálo se že hosté jsou na koni, ale jejich chybou bylo, že vyrovnaný stav neudrželi ani dvě minuty. V 63. minutě totiž Mašát poslal do úniku Ondráška a ten dal s pomocí tyče na 3:2. Z psychologického hlediska to byl pro domácí velice důležitý gól, protože kdo ví jak by se jinak utkání pro domácí dále vyvíjelo. Takto se Dynamo dostalo opět do hry a navázalo na svou předchozí aktivitu. V 75. minutě si Dobal nádherně přehodil míč z pravé nohy na levou, ale přestřelil a v 80. minutě poslal Adamec po centru Picky Dynamo znovu do dvoubrankového vedení. V posledních zápasech a zejména v sobotu vynikající Adamec byl po této brance za ovací publika vystřídán, jeho odchod však neznamenal konec střeleckých hodů. V posledních deseti minutách si diváci zakřičeli gól ještě dvakrát. Po volném přímém kopu Pouzara se Chylík jen ohlédl – 5:2 a gólově se prosadil také Adamcův nástupce Miroslav Kučera, který dal skóre konečnou podobu tedy 6:2.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Karel Musil (hlavní trenér): „Výhra má pro nás opět obrovskou cenu. Podle mě jsme si již definitivně zajistili záchranu. Hráči z prvního týmu, kteří nám dosud vypomáhali, tak nyní už dostanou dovolenou. Ve zbylých utkáních budeme sázet na mladé hráče a tvořit tým pro další sezonu. Dnešní utkání bylo pro trenéra velice infarktové, ale z pohledu diváka to samozřejmě bylo něco zcela jiného. Osm branek v jednom zápase se nevidí jen tak. Nás zdobila především přímočarost a schopnost využívat křídelní prostory. Oproti jiným zápasům byla z naší strany i velice vydařená finální část, čehož je šest vstřelených branek jen důkazem.“