Mladší dorost SK Dynama Č.Budějovice se zúčastnil ve dnech 10.5. – 12.5.2008 velkého mezinárodního turnaje v německém Mannheimu. Tohoto mezinárodního turnaje se zúčastňují již tradičně špičková družstva mladších dorostenců z celé Evropy. Dorost Dynama obhajoval loňské vítězství v turnaji, když ve finále porazil dorostence Bochumi.

Letos byli Jihočeši zařazeni do sedmičlenné skupiny, kde se hrálo každý s každým.V prvním utkání zdolali Vasal Budapest brankou Krále 1:0. V dalším utkání je čekali krajani FC Slovácko a zápas skončil nerozhodně 0:0. Ve třetím utkání s německým Ludwishagefem Českobudějovičtí celý zápas vedli brankou Reina, sudí si ale v závěru vymyslel faul Vokatého a soupeř z poutového kopu vyrovnal. Tato křivda naše hráče zdravě nakopla a druhý den turnaje již nic neponechali náhodě a své soupeře přehráli. Nejprve TSG Weinheim 4:1 brankami Slámy,Reina,Příhody a Vršeckého. Potom v souboji o vítězství ve skupině s VFL 1884 Neckarau vyhráli 1:0, když se trefil Vršecký.

Svěřenci trenéra Jiřího Vlčka tak vyhráli skupinu a čekal je čtvrtý celek z druhé skupiny SG Canitz Riesa. Brankami Příhody, Dvořáka, Vršeckého, Reina, a Tlapáka vyhráli a bez problémů postoupili do semifinále. Tam je opět čekali dorostenci Neckerau. Ve výborném zápase byli opět lepší a porazili těžkého soupeře 2:0, když se trefili Vršecký a Sajtl. Stejně jako loni si tak Jihočeši zopakovali finále, které tentokráte bylo československou záležitostí. Soupeřem Dynama totiž byl vedoucí celek slovenské ligy ml.dorostu Dubnica.

Finále bylo důstojným vyvrcholením celého turnaje, ale bohužel bez branek. Po deseti minutovém prodloužení následovali pokutové kopy ve kterých byl šťastnější slovenský celek a vyhrál 5:4. Přestože mladíci Dynama v turnaji ani jednou neprohráli, zbyla na ně tedy druhá příčka. Navíc Karel Sláma byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Loňské vítězství sice fotbalisté z jihu Čech neobhájili, zanechali však svými výkony velmi dobrý dojem a pořadatelé jim hned nabídli, aby se příští rok tohoto kvalitního turnaje opět zúčastnili.