A-tým Dynama České Budějovice povede v příští sezoně nový trenér. K 30. červnu 2008 končí smlouva u prvního mužstva trenéru Františku Strakovi, kterou se klub rozhodl neprodlužovat. Novým trenérem pro sezónu 2008/09 se stal Jan Kmoch, současný trenér juniorského týmu AC Sparta Praha.

Jan Kmoch se může pochlubit působivým životopisem. Se sparťanským dorostem vyhrál titul ligových šampiónů, trénoval ve Spojených arabských emirátech následně působil půl roku jako šéftrenér mládeže v Dubaji a po příchodu Ivana Haška se stal jeho asistentem v klubu Al Wasl. V Saudské Arábii si prošel úspěšným angažmá u týmu Al Khaleej, v Čechách se v jeho životopise objevují funkce šéftrenéra mládeže Bohemians, působení u prvního týmu Mostu nebo u mládežnických reprezentací U16, U17 a U18. V letech 2002 a 2003 byl za svou činnost u mladých nadějí odměněn titulem Trenér roku mládeže.

Před začátkem právě končícího ligového ročníku se trenér Jan Kmoch dlouze rozmýšlel, kam nasměruje své kroky. Podle svých slov měl nabídky z první ligy a také například z Malty či Dubaje. "Nakonec ale rozhodla chuť pracovat s mladými hráči ve vynikajících tréninkových podmínkách, jaké Sparta nabízí," říkal v červenci loňského roku zkušený kouč. Své trenérské schopnosti Jan Kmoch v sezoně 2007/2008 beze zbytku potvrzuje. Tým letenské rezervy ve třetí lize dominuje a šest kol před koncem sezony má na čele tabulky České fotbalové ligy náskok dvanácti bodů na své pronásledovatele.

Vizitka nového trenéra Dynama
Jméno: Jan Kmoch
Datum narození: 19. 9. 1951
Místo narození: Praha