Českou nejvyšší fotbalovou soutěž čeká poslední kolo. O titulu ani sestupujících sice stále ještě není rozhodnuto, ale českobudějovičtí fotbalisté už mají naprosto chladnou hlavu. Změnit se již může maximálně jen jejich umístění na dvanácté příčce tabulky. „Kdybychom jej ale ještě vylepšili, určitě bychom se nezlobili,“ nechal se slyšet trenér Dynama František Straka.

Matematika závěrečného ligového kola hovoří jasně. Jihočechy na dvanáctém místě může předstihnout už pouze Jablonec, který má shodný počet dvaatřiceti bodů. K tomu by Severočeši museli bodovat v hájemství Slavie, která prahne po titulu.

V případě tříbodového zisku na Hané by Jihočeši naopak teoreticky mohli povyskočit ještě o tři místa na devátou příčku. Jisto jistě by ovšem předběhli právě Olomouc, která má o bod více. „Vyhrát ale budou chtít obě mužstva. Jak my, tak Olomoučtí,“ usmál se František Straka, kouč Dynama.

„Víceméně je již všechno rozhodnuté a do Olomouce pojedeme s uvolněnou náladou. Je to poslední utkání a uděláme všechno pro to, abychom se s ligou rozloučili důstojně,“ řekl českobudějovický kouč.

Během týdne musí opět řešit otázku, jaké hráče bude mít k dispozici. „V jaké sestavě nastoupíme, nedokáži nyní vůbec říci,“ povzdychne si. „Hrát určitě nebude Tomáš Hunal, kterého dlouhodobě trápí achilovky. Problémy dále mají i Leština a Mezlík,“ doplňuje.

„Stejně jako několik problémů ale máme i několik alternativ,“ podotýká. „Vše se bude odvíjet od toho, jací hráči budou zdraví.“

František Straka svým svěřencům v Olomouci naordinuje ofenzivní taktiku. „Myslím, že oboustranně se bude hrát útočný fotbal. Tedy alespoň doufám, že tomu tak bude. My se o něj budeme snažit určitě, protože k tomu, abychom hráli nějakého zanďoura, nemáme důvod,“ prohlásil před posledním kolem letošní sezony František Straka.