Souboj dvou týmů už bez záchranářských starostí, kterým ve vzájemném zápase o „moc“ nešlo. Otřepané zdání ale neplatí. Kromě vlastní prestiže ještě v závěru sezony usilují o vylepšení svého umístění. A zejména Jihočeši si byli dobře vědomi, že kdyby Plzeň v domácím utkání porazili, v tabulce by ji předskočili. „Konečná remíza a bod pro každé mužstvo ale nakonec bylo spravedlivým výsledkem,“ uznal František Straka, hlavní trenér českobudějovického Dynama.

Lodivod Jihočechů byl spokojen především se vstupem jeho svěřenců do utkání. „Prvních třicet minut z naší strany bylo dobrých. Nechyběl nám pohyb a dostávali jsme se do koncovky. Straka CEB-PLZA z toho přišla i situace, kdy se nám podařilo vstřelit vedoucí branku,“ uvedl František Straka (na snímku).

Další průběh zápasu už jej ale příliš nepotěšil. „Poté jsme pro mě z nepochopitelných důvodů přestali hrát. Za to nás soupeř potrestal, když docílil vyrovnání doslova přímo takovým stupidním gólem. Míč totiž v našem vlastním vápně prošel přes několik našich hráčů,“ kroutil hlavou František Straka nad tím, jak Varadi na brankové čáře zakončoval po velké „trmě vrmě“ před brankářem Kučerou.

Plzeň tak dokázala ještě do přestávky odpovědět na úvodní gólovou hlavičku Horejše. „Ve druhém poločase už to bylo hlavně o bojovnosti a nikdo nechtěl udělat chybu. Obě mužstva nechtěla riskovat a spoléhala se především na standardní situace.“

Kouč Dynama František Straka musel se svými kolegy během zápasu reagovat na dvě neplánované události. Pro zranění odstoupili Pavel Mezlík s Martinem Leštinou. Mezlíka, který si zřejmě natáhl vazy, ve 32. min. vystřídal Martin Vozábal. „Odstoupení Mezlíka naši hru určitě narušilo. Pavel totiž v posledních zápasech hrál velice dobře. Je to hráč, který dokáže přejít před jednoho dva protihráče,“ prohlásil Straka.

Leštinu pak kvůli výronu v kotníku o poločase nahradil Michal Šmíd. „Leština na levé straně obrany odehrál slušný poločas,“ mínil František Straka. „Nemáme bohužel kvalitativně tak široký kádr, abychom si při těchto nepříjemnostech dokázali dostatečně poradit.“


Bodu z Budějovic si velice vážíme, řekl Karel Krejčí

Západočeská Viktoria po minulém vítězství nad Jabloncem, kdy vyhrála po deseti zápasech v řadě, uspěla i v Českých Budějovicích. „Poslední dobou nejsme vůbec v jednoduché situaci. Krejčí Karel Chtěli jsme tak navázat na vítězství s Jabloncem a na jih Čech přijeli s touhou bodovat. To se nám nakonec podařilo a získaného bodu si velice vážíme,“ uvedl Karel Krejčí (na snímku).

Jeho tým musel dohánět jednogólové vedení soupeře. „Domácím lépe vyšel vstup do utkání a zaslouženě šli do vedení. Obdržený gól nás ale poté nakopl, zlepšili jsme se a do přestávky stačili vyrovnat.“

Hodnocení plzeňského trenéra se hodně podobalo vyjádření jeho protějšku Františka Straky. „Druhý poločas už byl o bojovnosti a standardních situacích, ze kterých byli domácí velice nebezpeční. Jsem strašně rád, že jsme utkání nakonec dotáhli do bodového zisku, protože tady v Budějoviccích se body získávají těžce,“ podotkl Karel Krejčí.

Ten na pozápasové tiskové konferenci krátce zavzpomínal i na své působení pod Černou věží v letech 1998 až 2000. „Za Dynamo jsem toho moc neodehrál. Po těžkém zranění jsme v něm prakticky ukončil svou hráčskou kariéru. Přesto mám v klubu i mimo něj pořád plno přátel a do Budějovic se rád vracím.“