Na vlastní kůži měl možnost poznat to, na co si řada gólmanů před ním již stěžovala. Slovan Liberec totiž ve svých domácích zápasech používá balony určené pro blížící se mistrovství Evropy a kulatý výrobek od Adidasu s názvem Europass je pověstný tím, že ve vzduchu přímo takříkajíc plave. „Je to něco strašného, já osobně bych ty balony zakázal,“ nechal se slyšet Pavel Kučera po utkání, v němž Jihočeši na severu Čech remizovali 0:0.

Gólman Českých Budějovic tak možná může hovořit i o štěstí. Leckterému gólmanovi se totiž stalo, že v Liberci dostal laciný gól. Alespoň tak se to vždy zdálo všem ostatním, než samotnému postiženému. Například ostravský brankář Vašek se marně vymlouval, že balon před ním na poslední chvíli změnil směr. Ostatně něco podobného se Pavlu Kučerovi nedávno stalo i v Mostě.

Tentokrát musel být na pozoru ještě o něco více než obvykle. „Je to absolutně něco neskutečného,“ pravil na adresu míče Europass jednatřicetiletý gólman. „Není náhodou, že v Liberci padlo už několik kuriózních gólů,“ dodal.

I on čelil několika nebezpečným střelám či příležitostem domácích. Ale okamžik, kdy mu bylo nejhůře by vybíral jen těžko. „Ono s ohledem na ty balony je pro gólmana skutečně každý zákrok velmi těžký,“ pravil dále Pavel Kučera.

Bod je zlatý

Jeho mise nakonec byla úspěšná. Na severu Čech neinkasoval a přispěl tak pro Dynamo k cenné remíze. „Pro nás je bod zlatý, bereme jej všemi deseti a jsme za něj rádi,“ uvedla opora Jihočechů.

„V Liberci se hraje vždycky těžko. A to i když jsme věděli, že domácí nenastoupili v nejsilnější sestavě. Liberec má totiž kádr dvaadvaceti vyrovnaných fotbalistů,“ nechtěl Pavel Kučera nijak snižovat sílu soupeře, který do zápasu nastoupil od začátku výhradně s obvyklými náhradníky.