Po minulém náročném „anglickém“ týdnu měli Jihočeši tentokrát volnější program. K mistrovskému utkání nastoupí s týdenní přestávkou, která odděluje domácí duel s Karlovými Vary a představení v Náchodě. Na východ Čech juniorka Dynama cestuje tuto sobotu a utkání začíná od 17 hodin.

V tomto zápase se utkají dvě mužstva, kterým to na jaře moc nejde a z pohledu domácích půjde o existenční utkání. Náchod se dostal do ČFL v roce 2003 a od té doby patří mezi stálice třetí ligy. Jeho letošní boj o záchranu je poměrně velkým překvapením, neboť Východočeši v posledních letech zpravidla problémy s udržením se v soutěži nemívali. Letos na jaře českobudějovická juniorka získala pouze o jeden bod víc než její sobotní hostitelé a pro oba týmy to tedy bude velice důležité utkání.

Náchodští v minulém kole podlehli v jednom z veledůležitých utkáních o záchranu Slávii B 2:4 na jejím hřišti a proto musí doma uspět. V opačném případě může Náchod ztratit kontakt se svými největšími konkurenty v případě jejich úspěchu. České Budějovice v tak vážné situaci jako Náchod rozhodně nejsou, i pro ně to ale bude nesmírně důležitý zápas. Tým se potřebuje po dosavadních nevýrazných výkonech konečně chytit, aby mohl letošní ročník dohrát v pohodě bez zbytečných komplikací.

Podzimní zápas na Složišti skončil nerozhodně 1:1. Jihočeši mají s Východočechy historicky poměrně vyrovnanou bilanci. Oba týmy využívají spíše domácí prostředí. Dynamu se nepodařilo náchodské na jeho hřišti pokořit již čtyři sezóny a udělá tedy vše proto, aby to na popáté vyšlo. Jestli se to našemu béčku podaří, mohou příznivci sledovat na www.onlajny.cz v sobotu od 17 h.