Aktualizováno! V utkání 24. kola ČFL prohrála juniorka Dynama s Karlovými Vary 0:3. Svěřenci kouče Karla Musila sice v úvodu duelu Leštinou nastřelili břevno, ale poté si již žádnou další vážnější příležitost prakticky ani nevytvořili. Za to soupeř byl mnohem produktivnější a celkem třikrát překonal českobudějovickou obranu. Jihočeši si zejména ve druhém poločase vytvořili herní převahu, ale recept na zdolání dobře zformované obrany Buldoků jim zůstal utajen.

Další nepovedené utkání sehráli fotbalisté juniorky Dynama na svém hřišti na Složišti proti Karlovým Varům. Domácí začali slibně, když již v páté minutě olízla zblokovaná střela Leštiny po centru Dolejše břevno karlovarské brány. Skóre se však měnilo o tři minuty později na druhé straně poté, co na vápně dostal přihrávku neobsazený Jaromír Šilhan a ten neomylně skóroval. Hráče Dynama tento nečekaný úvod dost zaskočil. Hrálo se sice pod jejich taktovkou, ale černobílí působili proti kompaktně bránícím Západočechům bezradně. Karlovarští nikam nepospíchali, trpělivě čekali na chybu soupeře a po půlhodině hry udeřili podruhé, tentokrát ze standardní situace. Hosté zahrávali rohový kop, na který si nejvýše naskočil Zbyněk Vondráček a Dynamo prohrávalo 0:2. Střelec prvního gólu Šilhan mohl dostat domácí mladíky definitivně do kolen hned za další minutu, když postupoval k českobudějovické bráně, v dobré střelecké příležitosti napřáhl, ale míč skončil těsně mimo. Dynamo mělo míč v prvním poločase na kopačkách častěji, branku Karlových Varů však neohrozilo a naopak českobudějovičtí dostali lekci z produktivity.

Do druhého poločasu realizoval trenér Musil změny v sestavě. Na hřiště nově poslal Mašáta s Pouzarem, ze hřiště naopak stáhl dalšího zkušeného hráče Leštinu a také Příhodu, kterému se v roli útočníka v prvním poločase nevedlo. Obraz hry se tím však hlavně ke škodě pro domácí příliš nezměnil. Hráči Dynama si stále nevěděli rady s těsným přístupem karlovarských fotbalistů, kteří si v pohodě hlídali svůj náskok a černobílé k ničemu nepouštěli. Jihočeši měli již v 56. minutě vyčerpané všechny možnosti střídání, maximálně posílili útok, když Adamec nahradil Rakovana, ale Četverík v bráně hostí stále nebyl přinucen k zásahu. Až v 73. minutě předvedli domácí kloudnou akci na jejímž konci stál Dolejš, i jeho střele však chyběly centimetry. Za zmínku stojí ještě Šmídův slalom a následný Pouzarův lob, který skončil mimo. Trápení domácích fotbalistů nakonec ukončil střídající Marián Geňo, jenž unikl domácí obraně, obešel i Vršeckého a nezadržitelně skóroval na 0:3. Dynamo už nemělo na zvrat síly a poslední šanci v zápase si vypracovali opět karlovarští, kterým vyšel brejk a Šilhan pálil těsně nad. A protože hosté vstřelili tři branky, zatímco Dynamo nevyslalo na hostujícího brankáře snad jedinou střelu, všechny body putují po zásluze na západ Čech.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Karel Musil (hlavní trenér): „Utkání nám vůbec nevyšlo a jen těžko se mi hodnotí. Už v prvním poločase jsme se nechali přehrát hlavně v záložní řadě, kde nám chyběla lepší kombinace. O nic lepší to ale nebylo ani v obraně, kde kluci právě nedokázali založit dobrou přihrávkou útočnou akci. Bylo znát, že nám také chyběl typický útočník. V podobě Adamce jsme jej nasadili až ke konci, kdy jsme už riskovali. Se vstupem do druhé půle, kdy jsme prohrávali o dvě branky, jsem čekal, že bychom mohli dát kontaktní branku, ale k tomu jsme si prakticky nevytvořili žádnou šanci.“